DAGENS RETT: Restene av kalkunen blir til en varmt duftende og smaksrik suppe
Dagens rett

Restene av kalkunen blir til en varmt duftende og smaksrik suppe

Forhåpentligvis har du tatt vare på restene etter gårsdagens kalkun. Skroget er nemlig det aller beste grunnlaget for en smaksrik suppe. En flott start på det nye året.

Et nytt år med nye muligheter kan også innebære å ta vare  på rester og sløse mindre. At kalkunskroget kan gi den beste kraft, som igjen blir til den lekreste suppe, er i alle fall helt sikkert.  

Se alle våre andre suppeoppskrifter med kraft  

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Karrisuppe av kalkun

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

Kraft
1 stk
kalkunskrog
1.5 l
1.5 ts
Suppe
1 stk
2 ss
12 dl
200 g
kalkunkjøtt i strimler

Fremgangsmåte

Denne suppen er fin å lage når du har en hel kalkun som du vil stykke opp til flere middager. Av kraften fra skroget blir det god suppe.

Del kalkunskroget i passe stykker, legg dem i en kjele og hell over kaldt vann. Tilsett salt og pepperkorn. Kok opp og skum av kraften. Kutt grønnsakene til kraften i biter. Fres dem lett i smør og legg dem over i en kjele. La kraften trekke 1-2 timer. Sil kraften.

Finhakk løk og fres den i en kjele sammen med karri. Rør inn hvetemel og spe med kraften. La suppen småkoke ca. 5 minutter. Ta kjelen av platen. Visp eggeplommer og fløte, og hell blandingen forsiktig i suppen under omrøring. Suppen må ikke koke etter at eggene er tilsatt. Ha i kjøttstrimler og reker før servering. Dryss over hakket kryddergrønt. Med brød til smaker suppen godt, og kan serveres som varm lunsj eller selvstendig middag.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 

Forsiden akkurat nå

Test Magnumflasker med rødvin eller hvitvin

Den som får en av disse magnumflaskene under juletreet blir ekstra fornøyd

I motsetning til mye annet som pakkes inn i disse dager, er god vin en velkommen gave. Også her gjelder det at jo større pakken er, jo bedre. Her er 146 å velge mellom. Les hele saken

Til toppen