Dagens rett

Kebab med couscoussalat

Fredagsstemningen blir topp med kebab og couscoussalat på menyen
Foto: (thesomegirl)

Fredagsstemningen blir topp med kebab og couscoussalat på menyen

Den er superlett å lage. Her får du to alternative veier til målet.
06 Januar 2023 - 01:00

Har du god tid velger du renskåret kjøtt som marineres, og har du ikke tid til å vente, er lammekjøttdeig (eller annen kjøttdeig) en god løsning. 

Du behøver slett ikke fyre opp grillen, for det går like fint å steke grillspydene i panne. Og har du ikke grillspyd, kan du fint steke kjøttet eller kebabrullene i panne uten. 

Se våre andre oppskrifter på kebab

Kebab av renskåret kjøtt eller kjøttdeig med couscoussalat

Kebab av renskåret kjøtt eller kjøttdeig med couscoussalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær lammekjøttet i 3-4 cm store terninger. Skrell løken og mos den i kjøkkenmaskinen eller riv den på et råkostjern.
  2. Lag marinade av finhakket løk, yoghurt, hermetiske tomater, vann, salt, kanel, presset hvitløk og koriander. Bland alle ingrediensene i en bolle.
  3. Legg kjøttbitene i bollen, slik at marinaden dekker kjøttet. La stå i minst 4 timer, men helst natten over. Når kjøttet er ferdig marinert, settes bitene på grillspyd.

Tips: 
Du kan fint bruke lammekjøttdeig som smakes til med finhakket løk, kanel, presset hvitløk, koriander, salt og pepper, og forme avlange boller som klemmes rundt grillspydet som på bildet. 

Couscoussalat: Tilbered couscous etter anvisning på pakken og avkjøl.

  1. Tilsett finhakkede urter og hvitløk.
  2. Bland olje, sitronsaft, finrevet sitronskall, salt og pepper sammen, hell over couscousen og bland godt.
  3. La det hele trekke smak i minst en time på kjøkkenbenken. Den kan varmes lett før servering om ønskelig.

Server lammekebabene med couscoussalaten og en rømmedip eller yoghurtdip på siden. 

Se våre andre oppskrifter på kebab

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La laksen bli eplekjekk
Dagens rett

La laksen bli eplekjekk

En deilig lakserett med nydelig smak av eple er dagens fristende oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her