Labneh libanesisk ferskost av yoghurt
Aperitif

Labneh libanesisk ferskost av yoghurt

Labneh er en selvfølge sammen med meze - libanesisk tapas.

Fremgangsmåte

Rør inn saltet i yoghurten. Hell den i et dørslag kledd med linhåndkle. Sett den over en kjele for å fange opp mysen. (Den kan du bruke i brødbaking eller for å syrneannen mat). La stå ett døgn. Ha i en bolle. Hell over olivenolje og dryss over spisskummen. Server med libanesisk pita (som er større og tynnere enn andre pitaer).

Slik baker du pitabrød

Tips:
Hvis du skal oppbevare labneh-en, rør inn oljen før du setter den i kjøleskapet i et glass med lokk.

Tips2:
Du kan fint blande inn finhakkede urter og krydder i labneh-en.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne vinen har hele det italienske ferieparadiset i hver slurk
+
Ukens vin

Denne vinen har hele det italienske ferieparadiset i hver slurk

For bare 179,90 får du en hvitvin med mye karakter som er en drøm til sommerlig sjømat og vinkos i skyggen, gjerne sammen med sommerboka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Å kombinere kylling og reker er noe vi har lært gjennom vår fascinasjon for de ulike typer asiatiske kjøkken
Dagens rett
Pasta med kylling og reker

Å kombinere kylling og reker er noe vi har lært gjennom vår fascinasjon for de ulike typer asiatiske kjøkken

Det er veldig enkelt å få til, spesielt om vi velger en forenklet - les fornorsket - versjon, som baserer seg på råvarer som finnes overalt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir det fest rundt bordet selv på en tirsdag
Dagens rett
Fyldig blomkålsuppe med røykt laks og pesto rosso

Slik blir det fest rundt bordet selv på en tirsdag

Å lage suppe på blomkål er intet hokus pokus. Toppingen kan du lage fra bunnen av, eller ty til ferdigløsninger. Følger du dagens oppskrift lover vi deg en herlig tirdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Unike toppviner fra Azorene matchet med asiatisk street food på Hitchhiker
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 21. juni i Oslo

Unike toppviner fra Azorene matchet med asiatisk street food på Hitchhiker

Tom Victor Gausdal har sammen med kjøkkenet på Hitchhiker satt sammen en seksretters meny som passer til noen av verdens mest spennende viner fra Azores Wine Company

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La nykålen spille hovedrollen. Her får du tips til hvordan du går fram
Guide
Oppskrifter med nykål

La nykålen spille hovedrollen. Her får du tips til hvordan du går fram

Sprø hoder med nykål venter på deg i grønnsaksdisken. Prøv en av disse fristende oppskriftene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her