Kjøp elegant rosé taxfree

Kjøp elegant rosé taxfree

Du sparer 61 kroner på å kjøpe denne rosévinen på flyplassen. Eller du kan kline til med årets beste rosa dråper.

Ch. d'Esclans Whispering Angel 2012 (97688) til kroner 129 på flyplassen, er en fruktig elegant og lekker rosé som de beste du har smakt fra din Provence-ferie. Utmerket til sommerlige sjømatretter som skalldyrplatå eller grillet fisk.

Mer lysrosa enn rosa

Ch. d’Esclans vin er ved siden av superkjendisene Jolie-Pitts Ch. Miraval Rosé 2012 (6234) , også denne til kroner 129, det beste fra taxfree-butikkens rosa avdeling.

Les mer om Brangelinas vin

Ellers skal vi si lysrosa, for disse moderne Provence-roséene er bare svakt rosafargete.

Se vår store test av roséviner

Bak denne vinen står Sacha Lichine, sønnen til Alexis Lichine, den tidligere eieren av Margaux-slottet Prieuré-Lichine. Sacha kjøpte Provence-eiendommen Ch d’Esclans i 2006.

Sammen med vinmaker Patrick Léon, med en imponerende cv bak seg fra de aller beste adresser, satte han seg som mål å lage det ypperste innen rosévin.

Gunstig også internasjonalt

Det betyr et minimum av skallkontakt for å unngå mest mulig oksygenpåvirkning for den følsomme grenachedruen – derav den svært lyse fargen.

Whispering Angel er den billigste de lager. Med en polpris på 190 kroner og en gjennomsnittlig pris hos wine-searcher.com på 121 kroner, skjønner vi fort at taxfree-prisen på kroner 129 er gunstig.

Neste trinn er  Ch. d'Esclans 2012 (97689) til 209 kroner taxfree, men som altså bare er 31 kroner billligere enn på polet. En virkelig flott og gunstig priset rosé, definitivt årets beste rosévin med nydelig gul og oransje frukt, stor god munnfølelse og veldig god lengde. Nyt den til dine beste sjømatretter. Den er laget delvis av druer fra svært gamle grenachestokker hvilket forklarer konsentrasjonen. Den er dessuten fremstilt i brukte fat hvilket skaper en annen og åpnere stil.

Gjennomsiktig stil

Ch. d’Esclans er en eiendom på 44 hektar vinmarker hvor grenache dekker tre firedeler av arealet, og hvor 27 prosent av vinstokkene er mer enn 80 år gamle. Jordsmonnet er kalk- og leirholdig hvilket sikrer god syre, et visst mineralpreg etter hvert og god frukt for den endelige vinen.

Druene plukkes manuelt grytidlig om morgenen i små kasser for å bevare mest mulig av den friske rene frukten. Resultatet er i dobbel forstand svært «gjennomsiktige» roséer.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen