Dagens rett
Endelig er den her igjen
Foto: (Matprat)

Endelig er den her igjen

Rakfisken i mange ulike modningsgrader bare venter på at du skal la deg friste. Den beste fast food som finnes.
29 Oktober 2022 - 01:00

Når rakfisk er å finne i nesten hver eneste kjøledisk, er det fristende å spise den også utenom helgenes fester. Rakfisk er rett og slett en makeløs god fastfood.

For mange er det bare en måte å servere rakfisken på, nemlig den du ser her. Men nå som denne fantastiske råvaren atter er i sesong, bør du prøve også andre måter?

Prøv våre andre oppskrifter med rakfisk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Klassisk rakfisk - så enkelt å tilberede

Klassisk rakfisk - så enkelt å tilberede

Fremgangsmåte

  1. Skjær hodet av fisken. Ta tak i ryggbenet og riv det forsiktig ut. Fjern skinnet og skjær filetene i skiver på ca 2 cm bredde.
  2. Finhakk rødløk og purre.
  3. Server fisken med potet, rømme, rødløk, rødbeter og lefse.
 
Tips:  Her er oppskriften beregnet som en hovedrett, men du kan gjerne servere den som en forrett hvor du da beregner litt mindre enn halvparten til fire personer.
 
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag din egen saft av syriner fra hagen eller blomster fra naturen
Guide
Oppskrifter på hjemmelaget saft

Lag din egen saft av syriner fra hagen eller blomster fra naturen

Det er utrolig hvor mye bedre hjemmelaget saft smaker enn den du kjøper i butikken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag kamskjellene i woken - det blir veldig godt
Dagens rett
Kamskjell med sitron og ingefær

Lag kamskjellene i woken - det blir veldig godt

Kamskjell er en var råvare som skal behandles med den største forsiktighet, så stekingen må overvåkes nøye. Derfor er en wok faktisk ideell. Svært høy varme tilsier veldig kort steketid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bak det som ser ut som en vanlig lasagne, skjuler det seg ekstra gode smaker
Dagens rett
Lasagne med gorgonzola og valnøtter

Bak det som ser ut som en vanlig lasagne, skjuler det seg ekstra gode smaker

For her er det verken kjøttsaus eller tomater, derimot gorgonzola, valnøtter og friske grønnsaker. En lasagne verdig et festmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bruk løvetann til noe veldig godt og leskende
Ukens drink
Løvetanndrink

Bruk løvetann til noe veldig godt og leskende

Lager du løvetannsirup av det forhatte "ugresset" - får du garantert en ny opplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag din egen saft av syriner fra hagen eller blomster fra naturen
Guide
Oppskrifter på hjemmelaget saft

Lag din egen saft av syriner fra hagen eller blomster fra naturen

Det er utrolig hvor mye bedre hjemmelaget saft smaker enn den du kjøper i butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag kamskjellene i woken - det blir veldig godt
Dagens rett
Kamskjell med sitron og ingefær

Lag kamskjellene i woken - det blir veldig godt

Kamskjell er en var råvare som skal behandles med den største forsiktighet, så stekingen må overvåkes nøye. Derfor er en wok faktisk ideell. Svært høy varme tilsier veldig kort steketid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag er fredagskosen inspirert av det vietnamesiske kjøkken
Dagens rett
Vietnamesisk kylling i karri

I dag er fredagskosen inspirert av det vietnamesiske kjøkken

Fredag er ukeslutt, og for mange står kylling på menyen. Gi den litt ekstra smakshjelp med denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak det som ser ut som en vanlig lasagne, skjuler det seg ekstra gode smaker
Dagens rett
Lasagne med gorgonzola og valnøtter

Bak det som ser ut som en vanlig lasagne, skjuler det seg ekstra gode smaker

For her er det verken kjøttsaus eller tomater, derimot gorgonzola, valnøtter og friske grønnsaker. En lasagne verdig et festmåltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her