Knallbillig og god rødvin

Knallbillig og god rødvin

Det er ytterst sjelden at en rødvin i dette prissjiktet er så god. Dessuten finnes den i absolutt alle polutsalg.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Le Carla Special Reserve Malbec 2011 (3209) er en ungdommelig og tiltalende fransk vin av malbecdruen. Den er saftig og frisk med god frukt og fine, runde tanniner. Med andre ord ganske ulik det som er blitt varemerket for denne druen i prisklassen rundt hundrelappen, nemlig den sødmefylte frukten som argentinsk malbec byr på.

Kvinnelig vinmaker

Så kommer den fra malbecs vugge, nemlig fylket Lot i det sørvestre Frankrike. Appellasjonen Côtes du Lot, tidligere Vin de Pays, nå Indication Géographique Protégée, har mye til felles med naboen Cahors. Jordsmonnet er like sammensatt med grusjord, sand, ispedd kvarts og rødleire, men i Côtes du Lot dyrkes flere druer enn Cahors-miksen malbec, merlot og tannat.

Les mer om Cahors

Bak denne vinen står imidlertid en kvinnelig vinmaker fra en helt annen region, Claude Vialade fra Languedoc-Roussillon. Familien hennes eier Domaines Auriol, tre vingårder i Corbières. I tillegg produserer de viner for andre og driver en negoçiantvirksomhet, hvor viner fra andre områder kjøpes opp for å tappes og selges under egen etikett. Her kommer ukens vin inn i bildet.

God matvin

Det er Claude og broren Eric som driver den omfattende, men strengt kvalitetsorienterte virksomheten i dag. De har litt å slekte på. Faren Jean var ved siden av å vedlikeholde familiens aktiviteter, også grunnlegger og sjef for så vel kooperativet i Ribaute som direktør for Château Pech-Latt. Han sørget for at dette kooperativet ble det første i Europa som ble 100 prosent økologisk, noe som den gang var sensasjonelt og som fortsatt er ganske så sjeldsynt for kooperativer.

Les mer om Corbières

Ukens vin er imidlertid ikke økologisk sertifisert, men byr like fullt på et veldig rent og «ubesudlet» utrykk for malbec. Den er fremstilt i ståltanker og tappet uten noen form for fatmodning. En sjelden fugl i billigvinklassen siden den også fungerer til mat. Prøv den til gryter, enkle biffretter, steik eller ovnsretter, med storfe, lam eller svin.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Le Carla Special Reserve Malbec 2011

Produsent:
Claude Vialade Les Vignerons Ribautois
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 2
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes du Lot
Pris:
91,50 kr
Varenummer:
3209
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen