Drikke
Knallbillig og god rødvin

Knallbillig og god rødvin

Det er ytterst sjelden at en rødvin i dette prissjiktet er så god. Dessuten finnes den i absolutt alle polutsalg.
Aase E. Jacobsen
03 April 2013 - 06:00

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Le Carla Special Reserve Malbec 2011 (3209) er en ungdommelig og tiltalende fransk vin av malbecdruen. Den er saftig og frisk med god frukt og fine, runde tanniner. Med andre ord ganske ulik det som er blitt varemerket for denne druen i prisklassen rundt hundrelappen, nemlig den sødmefylte frukten som argentinsk malbec byr på.

Kvinnelig vinmaker

Så kommer den fra malbecs vugge, nemlig fylket Lot i det sørvestre Frankrike. Appellasjonen Côtes du Lot, tidligere Vin de Pays, nå Indication Géographique Protégée, har mye til felles med naboen Cahors. Jordsmonnet er like sammensatt med grusjord, sand, ispedd kvarts og rødleire, men i Côtes du Lot dyrkes flere druer enn Cahors-miksen malbec, merlot og tannat.

Les mer om Cahors

Bak denne vinen står imidlertid en kvinnelig vinmaker fra en helt annen region, Claude Vialade fra Languedoc-Roussillon. Familien hennes eier Domaines Auriol, tre vingårder i Corbières. I tillegg produserer de viner for andre og driver en negoçiantvirksomhet, hvor viner fra andre områder kjøpes opp for å tappes og selges under egen etikett. Her kommer ukens vin inn i bildet.

God matvin

Det er Claude og broren Eric som driver den omfattende, men strengt kvalitetsorienterte virksomheten i dag. De har litt å slekte på. Faren Jean var ved siden av å vedlikeholde familiens aktiviteter, også grunnlegger og sjef for så vel kooperativet i Ribaute som direktør for Château Pech-Latt. Han sørget for at dette kooperativet ble det første i Europa som ble 100 prosent økologisk, noe som den gang var sensasjonelt og som fortsatt er ganske så sjeldsynt for kooperativer.

Les mer om Corbières

Ukens vin er imidlertid ikke økologisk sertifisert, men byr like fullt på et veldig rent og «ubesudlet» utrykk for malbec. Den er fremstilt i ståltanker og tappet uten noen form for fatmodning. En sjelden fugl i billigvinklassen siden den også fungerer til mat. Prøv den til gryter, enkle biffretter, steik eller ovnsretter, med storfe, lam eller svin.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her