Knallgodt til viltet

Det er vinene til en nykommer, men slett ingen hvem som helst, som anbefales til høstens kraftige viltretter.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Det er all grunn til å takke unge David Reynaud for at han i 2002 trakk familiens vingård ut av kooperativet i Tain. For ellers hadde vi ikke kunnet nyte slike lekkerbiskener som Les Croix Crozes-Hermitage 2011 (57790) og Georges Reynaud Crozes-Hermitage 2011 (57789) .

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Veldrenert
Begge er fantastisk gode uttrykk for så vel syrah som crozes-hermitage . Den første har større fylde og er ikke så røff som den andre, men begge har en fascinerende saftig og kjøttfull skogsbærfrukt som gjør at du formelig lengter etter neste slurk.

Forskjellen på de to er vinmarkens konstruksjon samt alder på vinstokkene. Le Croix har planter på mer enn 50 år, mens den andre er velvoksen nok med sine tjue år. Jordsmonnet er sandholdig leire med overflaten dekket av rullesteiner . Under leiren er det et tykt lag med hvit grus, ned mot 6-7 meter. Dreneringen er med andre ord veldig god og røttene tillates å trenge dypt ned for å hente næring.

Vin til kompisene
Noe som er i samsvar med Reynauds naturlige tilnærming til druedyrking. Han la nemlig om til biodynamisk etter å ha kuttet båndene til kooperativet. Før det hadde han kjørt en økologisk linje, hvilket også var årsaken til bruddet. Han følte nemlig at han ikke fikk betalt for det ekstraarbeidet han la ned, samtidig som det ikke gagnet noen at hans "rene" druer ble mikset med andres konvensjonelt dyrkete. Før han laget sin første offisielle årgang, i 2003, hadde han hvert år (og det fra han var bare 13 år) eksperimentert på egen hånd og laget et par tusen liter vin - til kompisene først og fremst.

Slik oppdaget han hvor godt vinen kunne smake. Mye takket vær det lave utbyttet som er langt under enn det som er gjennomsnitt for appellasjonen. For de eldste parsellene er det snakk om 25 hl/ha.

Selv med 17 hektar totalt lager han bare 70.000 flasker. Av den grunn kommer begge "våre" viner i et begrenset antall til Norge. Skulle de bli raskt utsolgt, er det verd å vente på 2008 som kommer senere i høst.

Stilen er forventet å bli en tanke lettere, all den tid dette året var fylt med ufordringer, men de som liker en syrefrisk syrahstil, får det de ønsker.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Les Croix Crozes-Hermitage 2013

Produsent:
Dom. Les Bruyères
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Nord
Pris:
259,90 kr
Varenummer:
5779001
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Georges Reynaud Crozes-Hermitage 2013

Produsent:
Dom. Les Bruyères
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Nord
Pris:
229,90 kr
Varenummer:
5778901
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen