Godbiter i pollisten
Disse to australierne er supergode kjøp

Disse to australierne er supergode kjøp

Om du velger pinot noir-en eller shiraz-en er ett fett. Begge er knallgode viner til prisen som gir mersmak på det nye Australia.
Aase E. Jacobsen
12 Mars 2016 - 14:02

Både Mac Forbes Yarra Valley Pinot Noir 2014 og Luke Lambert Crudo Yarra Valley Shiraz 2014 er blant mine nyere favoritter fra Australia. Pinot noir-en har veldig tydelig jordsmonnspreg, men også virkelig deilig pinot-fruktighet, god syre og et lett tanninbitt.

Like leskende er shiraz-en, men den har på sin side tydelig preg av druetypen den er laget av. Det betyr syrlige skogsbær, jordsmonn, litt skog, urter, krydder og lakris. En vin som sjermerer deg i senk. Og gir deg umiddelbart lyst på et glass til.

Mac Forbes i vinkjelleren. Foto: James Morgan

Begge er supre matviner. Og begge disse vinene er veldig gode representanter for den nye generasjonen av australske vinprodusenter.

Her kan du lese mer om både Mac Forbes og Luke Lambert

Luke Lambert. Foto: MS1008

Det betyr mindre bruk av eik, friskere frukt og lavere alkohol. Med andre ord diametralt forskjellig fra den vinstilen mange forbinder med «down under».

En slik vinstil krever imidlertid kjøligere vekstforhold enn hva du finner i de «masseproduserende» delene av Australia. Som disse to vinene bærer bud om er det snakk om Yarra Valley, men også andre deler av Sør-Australia gir lignende resultater.

Disse produsentene er enda mer ekstreme i sin tilnærming

Alternative toppviner fra Australia er likt priset som tilsvarende viner fra andre deler av landet og verden for øvrig. Men disse to gir altså ekstra mye for pengene.

Se alle de spennende vinene fra Australia på polet

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her