Knallkjøp fra Australia på et pol nær deg

Knallkjøp fra Australia på et pol nær deg

Om du velger pinot noir-en eller shiraz-en er ett fett. Begge er knallgode viner til prisen som gir mersmak på det nye Australia.

Både Mac Forbes Yarra Valley Pinot Noir 2014 og Luke Lambert Crudo Yarra Valley Shiraz 2014 er blant mine nyere favoritter fra Australia. Pinot noir-en har veldig tydelig jordsmonnspreg, men også virkelig deilig pinot-fruktighet, god syre og et lett tanninbitt.

Like leskende er shiraz-en, men den har på sin side tydelig preg av druetypen den er laget av. Det betyr syrlige skogsbær, jordsmonn, litt skog, urter, krydder og lakris. En vin som sjermerer deg i senk. Og gir deg umiddelbart lyst på et glass til.

Mac Forbes i vinkjelleren. Foto: James Morgan

Begge er supre matviner. Og begge disse vinene er veldig gode representanter for den nye generasjonen av australske vinprodusenter.

Her kan du lese mer om både Mac Forbes og Luke Lambert

Luke Lambert. Foto: MS1008

Det betyr mindre bruk av eik, friskere frukt og lavere alkohol. Med andre ord diametralt forskjellig fra den vinstilen mange forbinder med «down under».

En slik vinstil krever imidlertid kjøligere vekstforhold enn hva du finner i de «masseproduserende» delene av Australia. Som disse to vinene bærer bud om er det snakk om Yarra Valley, men også andre deler av Sør-Australia gir lignende resultater.

Disse produsentene er enda mer ekstreme i sin tilnærming

Alternative toppviner fra Australia er likt priset som tilsvarende viner fra andre deler av landet og verden for øvrig. Men disse to gir altså ekstra mye for pengene.

Se alle de spennende vinene fra Australia på polet

Mac Forbes Yarra Valley Pinot Noir 2015

Produsent:
Mac Forbes Wines
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Australia
Område:
Victoria
Pris:
189,90 kr
Varenummer:
1148901
89 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Luke Lambert Crudo Yarra Valley Shiraz 2014

Produsent:
Luke Lambert
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Australia
Område:
Yarra Valley
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
517001
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen