Godbiter i pollisten
Disse to australierne er supergode kjøp

Disse to australierne er supergode kjøp

Om du velger pinot noir-en eller shiraz-en er ett fett. Begge er knallgode viner til prisen som gir mersmak på det nye Australia.
Aase E. Jacobsen
12 Mars 2016 - 14:02

Både Mac Forbes Yarra Valley Pinot Noir 2014 og Luke Lambert Crudo Yarra Valley Shiraz 2014 er blant mine nyere favoritter fra Australia. Pinot noir-en har veldig tydelig jordsmonnspreg, men også virkelig deilig pinot-fruktighet, god syre og et lett tanninbitt.

Like leskende er shiraz-en, men den har på sin side tydelig preg av druetypen den er laget av. Det betyr syrlige skogsbær, jordsmonn, litt skog, urter, krydder og lakris. En vin som sjermerer deg i senk. Og gir deg umiddelbart lyst på et glass til.

Mac Forbes i vinkjelleren. Foto: James Morgan

Begge er supre matviner. Og begge disse vinene er veldig gode representanter for den nye generasjonen av australske vinprodusenter.

Her kan du lese mer om både Mac Forbes og Luke Lambert

Luke Lambert. Foto: MS1008

Det betyr mindre bruk av eik, friskere frukt og lavere alkohol. Med andre ord diametralt forskjellig fra den vinstilen mange forbinder med «down under».

En slik vinstil krever imidlertid kjøligere vekstforhold enn hva du finner i de «masseproduserende» delene av Australia. Som disse to vinene bærer bud om er det snakk om Yarra Valley, men også andre deler av Sør-Australia gir lignende resultater.

Disse produsentene er enda mer ekstreme i sin tilnærming

Alternative toppviner fra Australia er likt priset som tilsvarende viner fra andre deler av landet og verden for øvrig. Men disse to gir altså ekstra mye for pengene.

Se alle de spennende vinene fra Australia på polet

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En pastarett som dette går alltid hjem
Dagens rett

En pastarett som dette går alltid hjem

Kombinasjonen av pasta, chorizo og cherrytomater er kanskje kjent, men rosenkål har du muligens ikke prøvd til pasta. Oppskriften har du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her