Konkurrerer med storebror

Konkurrerer med storebror

Vega Sicilias avlegger Alion er i ferd med å ta igjen sin velgjører når det kommer til kraft og potensial.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Og det til bare litt over halve prisen, Alion 2007 (43485) . Nå er det riktignok ikke den legendariske toppvinen til Vega Sicilia , Unico, som Alion sammenlignes med, men heller andrevinen, Valbuena 5° 2006 (43487) . Unico koster da også nesten fire ganger mer enn Alion.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Mer moderne
Selv Alion og Valbuena er to helt forskjellige konsepter, all den tid Valbueno 5 henter sine druer fra den opprinnelige Vega Sicilia-vingården, og Alion er en egen vingård en mil lenger "ned i veien" som ble etablert i 1986 og som lanserte sin første årgang i 1995. Druemiksen er også en annen, til den mer moderne Alion brukes bare tempranillo eller tinto fino som druen heter her. Og fraværet av amerikanske fat under modningen av Alion distanserer den ytterligere fra sin slektning.

Mer "spansk"
Selv om beliggenheten langs Duero-elven tilsier relativt like forhold rent terroirmessig, er det mindre forskjeller. Jordsmonnet på den 250 hektar store Vega Sicilia-eiendommen er svært sammensatt, men er dominert av leirholdig kalkjord med avleiringer jo nærmere elven du kommer. Alions vinmarker som er langt mindre i omgang, har noe mer sand- og avleiringsjord med kvartsholdig grus på toppen.

De har derfor mer til felles med Vega Sicilias vingård i naboregionen Toro , nemlig Vega Sicilia Pintia 2007 (43489) . Men stilmessig er denne mer "spansk" enn Alion, takket være en tredel amerikanske fat. Dessuten holder den 15 prosent alkohol, men de to andre er ikke langt unna. Høyt alkoholnivå må vi nesten bare venne oss til fra denne kanten, men Vega Sicilia-vinmakerne virker som om de har kontroll, for alkoholen er godt integrert.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Alión 2016

Produsent:
Bodegas Alion
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Ribera del Duero
Pris:
749,90 kr
Varenummer:
4348501
94 Poeng
Les smaksnotatene »

Vega Sicilia Valbuena 5° 2015

Produsent:
Bodegas y Viñedos Vega sicilia
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Ribera del Duero
Pris:
1 499,90 kr
Varenummer:
4348701
93 Poeng
Les smaksnotatene »

Vega Sicilia Pintia 2007

Produsent:
Bod. Vega Sicilia
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Toro
Pris:
404,00 kr
Varenummer:
4348901
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen