Konsentrasjon til godpris

Disse piemonteserne har kvaliteter langt utover det vi vanligvis forventer av en dolcetto eller rosso.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Dessuten er de usedvanlig godt priset. Nå er aldri dolcetto spesielt dyre viner, men noen er bedre enn andre og Erbaluna Dolcetto d'Alba Cru la Ghiaie 2008 (59031) er virkelig lekker. I tillegg er den konsentrert og med nydelig dolcetto- og mineralkarakter. Rett og slett en superdeilig vin til gode matretter.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Trenger masse luft
Erbaluna Rosso 2009 (59032) som ut fra navnet kan synes som en "ordinær" barbera-dolcetto-miks, er kraftig så det holder. Og bør så absolutt dekanteres, minst en time før. Den smaker aller best en dag eller to etter at flasken er åpnet. Takket være veldig god konsentrasjon.

Bak disse vinene står en Piemonte-produsent som er veldig tradisjonell i "moderne" forstand. Hvilket blant annet betyr økologisk dyrking, noe som brødrene Andrea og Severino Oberto har holdt på med siden 1985. Men også minst mulig bruk av svovel og bare naturlige produkter i vinkjelleren.

Brødrene lager også en veldig god barolo, Erbaluna Barolo Cru Vigna Rocche 2006 fra La Morra, som i øyeblikket er utsolgt, men som finnes på tre polutsalg til en svært så gunstig pris.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Erbaluna Dolcetto d'Alba Le Liste 2017

Produsent:
Erbaluna
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
229,90 kr
Varenummer:
5903101
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Erbaluna Rosso

Produsent:
Erbaluna
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
229,90 kr
Varenummer:
5903201
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen