Drikke
Krug 2003 får ben å gå på

Krug 2003 får ben å gå på

Først etter 10 år var Krug klar for å lansere sin 2003-årgang. Den kommer snart til Norge.
Aase E. Jacobsen
10 Februar 2014 - 12:00

2003 ble for Champagne og for så vidt også chardonnay fra Burgund, en årgang som vinpublikummet skydde som pesten.

Kommer snart hit

Men når Krug endelig bestemmer seg for å lansere sine 2003-dråper, ja, da får pipa en annen lyd. Det er i hvert fall hva britiske forhandlere erfarer, i følge decanter.com.

Les mer om Krug

Mens Krug 2003 er utsolgt i England, er den ikke kommet til Norge ennå. Den norske importøren, Moet-Hennessy Norge, regner med at Krug 2003 blir lansert 1. mai.

Billigere enn i England

Den vil koste det samme som de to forrige årgangene, 1998 og 2000, altså kroner 1839,90. Hvilket er billig gitt at Krugs anbefalte utsalgspris i England er 230 pund.

Det er kombinasjonen av små volum, høye skår og stor interesse for Krug som sådan at interessen for denne i utgangspunktet avskrevne champagneårgangen har eksplodert.

– 2003 er uten konkurranse den mest etterspurte ågangen noensinne i mine 25 år hos Krug, sier Olivier Krug til The Drinks Business.

Mindre chardonnay

Siden chardonnaydruene led mest i den ekstreme varmen sommeren 2003, utgjør denne druen en mindre andel enn normalt for Krugs vanlige vintage.

Også Henriot har valgt å lansere 2003-vintage, men den når ikke opp mot deres 2000-utgave.

Les mer om Henriot

2003-eren preges litt vel mye av tørket frukt og har litt bittertoner i finishen. Men prisen er bare en firedel av Krugs. Henriots vintage-champagne må du på spesialpolet for å få tak i.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skap fargeglede rundt middagsbordet
Dagens rett

Skap fargeglede rundt middagsbordet

En fargesterk gulrotsuppe med linser og lett chilibitt frisker opp en mørk høstdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her