Drikke
Bestill nyttårschampagnen nå

Bestill nyttårschampagnen nå

Det haster om du skal sikre deg de beste boblene til nyttår.
Aase E. Jacobsen
23 Desember 2013 - 13:55

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Mange har nok kommet til ribbete polhyller dagen før nyttårsaften og endt opp med å nøye seg med restene. Det er fortsatt noen dager igjen å gjøre det på.  

Lekker og prisgunstig

Så selv om det er en viss risiko forbundet med å bestille varer så sent på året, kan jeg ikke la være å tipse om en av mine favorittchampagner i klassen «brut uten årgang». Henriot Brut Souverain (57010)er en virkelig lekker sak med flott lagringspreg.

Les om champagne med og uten årgang

En seriøs «standardchampagne» til en gunstigere pris enn utgaver fra andre profilerte champagnehus.

Kompleks til tusen

Så er også Henriot et spesielt champagnehus. Også deres rene chardonnay, Henriot Blanc de Blancs (57011), er en champagne som vil vekke begeistring, men den må bestilles raskt for å nå fram i tide.

Har du lyst å smake deres toppcuvée, Henriot Cuvée des Enchanteleurs 1998 (1066), og altså har en tusenlapp å svi av, er den faktisk mye lettere å få tak i. Det skyldes at den ble kjøpt inn som partivare i november i fjor. Det er egentlig utrolig at det fortsatt er noe igjen, men de som kjøper champagne til denne prisen, kjører sikkert «safe» og går for Dom Pérignon.

Rimeligere alternativ

I skrivende stund finnes Henriots beste i 37 polutsalg. En utviklet og superkompleks, men fortsatt ung champagne som krever sin mat og ikke minst oppmerksomhet fra den som nyter.

Ikke akkurat noe for støyende nyttårsselskaper.

Tips til nyttårsmenyen finner du her

Da ville jeg heller prøve en litt mer «forståelig» og ikke like kostbar champagne som Lanson Gold Label Brut Vintage 2005 (42609).

Mer sødmefylt enn og ikke like kompleks som forgjengeren 2002, men like fullt en smaksrik og seriøs champagne og et veldig godt kjøp.

Den aller billigste

Er du imidlertid i helt den andre av prisskalaen, men likevel er kresen når det kommer til boblene, er Davenne Crémant de Bourgogne Extra Brut (10491)fra Burgund det aller beste kjøpet blant de rimelige. Moteriktig knusktørr og elegant. Dessuten er den å få tak i så å si overalt.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her