Kupp til kjelleren

Denne hvitvinen er et av de beste kjøpene over to hundrelapper.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Egentlig er Baumard Baumard Clos du Papillon Savennières 2006 (51328) veldig billig, når du tar i betraktning hvilken unik vin det er snakk om - og spesielt hvilket potensial den har.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

For chenin blanc fra noe av det ypperste jordsmonnet langs Loire-elven har tilnærmet evig liv. Det gjelder i alle fall for de søte vinene, men denne tørre utgaven er ikke langt unna. Den vil utvikle seg videre i minst 20 år.

Spesielt jordsmonn
En enorm rikdom og samtidig slank og raffinert stil gir en vin som rett og slett er imponerende. Og et lekkert følge til rike retter med lyst kjøtt eller sjømat.

Domaine Baumard eier med sine 7,5 hektar rundt halvparten av vinmarken Clos du Papillon i appellasjonen Savennières . Formen på vinmarken har gitt navn til den siden den ligner en sommerfugl sett ovenfra. Det helt spesielle jordsmonnet av oppsmuldret skifer og vulkanske steinarter sørger for den store rikdommen samtidig som chenin-druens naturlig høye syre får lov å utvikle seg optimalt under disse forholdene.

Domaine Baumard har siden 1990 vært drevet av Florent Baumard. Familien har tradisjoner i området tilbake til 1624, men det var først i 1968 at de anskaffet seg de to perlene i Savennières, Clos du Papillon og Clos St. Yves.

Skrukork
Baumard jobber ikke biodynamisk som naboen Nicolas Joly , men faren Jean tok for 35 år siden konsekvensene av etterkrigstidens hang til å bruke alle hjelpemidler i vinmarken. Derfor introduserte han et system hvor de alternerer mellom gressvekst og pløying mellom radene. Dessuten lar de vinplantene vokse seg til to meters høyde før de bindes opp. Dette for å øke tilfanget av sol på løvverk og drueklaser. Samtidig som beskjæring i vekstsesongen unngås. Alle druer plukkes naturligvis for hånd.

Florent Baumard overrasket "alle" da han tok i bruk skrukork for samtlige av sine viner i 2006, også Quarts de Chaume som altså er en ekstremt lagringsdyktig vin. Han liker ikke fat, og lar vinene hvile i ståltankene til de er klare for tapping. Dermed eksponeres de for veldig lite oksygen før de kommer i flaske. Det er også en av grunnene til at selv en 10 år gammel vin smaker utrolig ungdommelig.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Baumard Clos du Papillon Savinières 2011

Produsent:
Baumard
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
313,90 kr
Varenummer:
5132801
94 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen