Kupp til spekematen

Denne hvitvinen er ulik de fleste hvitviner du har smakt, men har du først fått smaken på den, er du frelst.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Croci Monterosso Val d'Arda sur lie 2009 (80551) er en smaksrik vin med masse preg av epler, i alle faser, også de godt lagrete som i en gammeldags eplekjeller. Den har et lett skum, god fruktsødme og flott syrlighet. En i høyeste grad særpreget, men først og fremst morsom vin som altså er perfekt til spekematen. Den smaker dessuten supert til det meste av svin og saftig kylling.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Kun naturgjær
Den representerer en spesiell og lokal vinstil, typisk for Emilia-Romagna . Vår vin, signert Azienda Agricola Croci Ermanno, kommer fra åslandskapet som benevnes DOC Colli Piacentini Monterosso Val d'Arda. Det ligger ved 250-300 m. o. h., med utsikt over Piacenza-sletten. Jordsmonnet er sand- og leirholdig, og utbyttet ligger på 63 hl/ha.

Druemiksen er veldig tradisjonell med malvasia aromatica di candia , moscato, trebbiano, sauvignon blanc og ortruga . Druene plukkes for hånd og før gjæringen starter gjennomgår vinen et døgns uttrekkstid med skallene. Gjæringen finner sted i tanker og uten tilsetting av fremmedgjær.

Naturlige bobler
Etter gjæring ligger vinen sju dager på bunnfallet, derav navnet "sur lie", før den overføres til en ny tank for ytterligere åtte måneders modning. Vinen filtreres ikke før tapping i flasker. Siden den ikke er gjæret helt ut og samtidig har med seg litt gjærrester, starter en lett andregangsgjæring i flasken. En veldig tradisjonell måte å lage vin på i dette området som ellers er kjent for sine rike mattradisjoner.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Croci Monterosso Val d'Arda sur lie 2009

Produsent:
Tenuta Croci
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Emilia Romagna
Pris:
146,10 kr
Varenummer:
8055101
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen