Kveite med ingefærsjysaus

I morgen tirsdag er det siste sjanse til å bli med i Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse der kveite er hovedingrediensen. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om
Redaksjonen
30 August 2004 - 17:27

Her kan du sende inn din egen konkurranseoppskrift

Kveite med ingefærsjysaus

Kveite med ingefærsjysaus

Fremgangsmåte

Sjysaus:
Surr kantarellene i en teflonpanne på høy varme med 1 ss smør og litt salt og pepper. Når de har fått pen gyllenbrun farge, tas de ut av pannen.

Skru ned til middels varme. Dersom du ikke har svinefett på forhånd, brun så avskjær fra svin i den samme pannen med de malte korianderfrøene, til det safter seg og avgir fett. Pass på at sjyen ikke brenner seg. Ta ut avskjæret av pannen (evt kjøtt kan brukes i gryte dagen etter!). Tilsett 1 ss smør, ha i grovhakket hvitløk og rosmarin og la dette surre til det tar farge. Ha deretter i worcestershiresaus, sherryeddik og soyasaus og la det koke nesten helt inn. Tilsett portvin eller marsala og la det koke inn ca 1 minutt til alkoholen fordamper. Ha i ingefæren til slutt og sil deretter sjyen over i en liten kasserolle. Reduser om nødvendig for å oppnå ønsket konsistens. Juster sausen med pepper, evt salt hvis det trengs. Rør inn 2 ss smør rett før servering, ikke la sausen koke etter dette.

Selleripuré:
Kok terninger av sellerirot møre i lettsaltet vann. Kjør dem deretter til en glatt puré i en stavmikser. Tilsett fløte og smør og smak til med pepper og salt om nødvendig. Tilsett hakket persille rett før servering.
Mango/vårløk:
Bitene surres i 2-3 minutter på høy varme i en panne med 4-5 ss maisolje.
Fisk:
Kveita deles i passelige serveringsstykker (smak og behag!). Strø litt salt og pepper på begge sider. Stekes i grillpanne med litt olje på høy varme i ca 4 min på den ene siden, 2 min på den andre.

Anretningsforslag: legg et platå av selleripuré midt på tallerkenen. Legg biter av mango og vårløk oppå. Legg fisken øverst. Legg kantareller rundt og stenk sjysausen langs soppene. Velsign fisken med litt sitronsaft.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Anders Danielsen Lie

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her