Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Kveite med ingefærsjysaus
Foto: Anders Danielsen Lie

Kveite med ingefærsjysaus

Fremgangsmåte

Sjysaus:
Surr kantarellene i en teflonpanne på høy varme med 1 ss smør og litt salt og pepper. Når de har fått pen gyllenbrun farge, tas de ut av pannen.

Skru ned til middels varme. Dersom du ikke har svinefett på forhånd, brun så avskjær fra svin i den samme pannen med de malte korianderfrøene, til det safter seg og avgir fett. Pass på at sjyen ikke brenner seg. Ta ut avskjæret av pannen (evt kjøtt kan brukes i gryte dagen etter!). Tilsett 1 ss smør, ha i grovhakket hvitløk og rosmarin og la dette surre til det tar farge. Ha deretter i worcestershiresaus, sherryeddik og soyasaus og la det koke nesten helt inn. Tilsett portvin eller marsala og la det koke inn ca 1 minutt til alkoholen fordamper. Ha i ingefæren til slutt og sil deretter sjyen over i en liten kasserolle. Reduser om nødvendig for å oppnå ønsket konsistens. Juster sausen med pepper, evt salt hvis det trengs. Rør inn 2 ss smør rett før servering, ikke la sausen koke etter dette.

Selleripuré:
Kok terninger av sellerirot møre i lettsaltet vann. Kjør dem deretter til en glatt puré i en stavmikser. Tilsett fløte og smør og smak til med pepper og salt om nødvendig. Tilsett hakket persille rett før servering.
Mango/vårløk:
Bitene surres i 2-3 minutter på høy varme i en panne med 4-5 ss maisolje.
Fisk:
Kveita deles i passelige serveringsstykker (smak og behag!). Strø litt salt og pepper på begge sider. Stekes i grillpanne med litt olje på høy varme i ca 4 min på den ene siden, 2 min på den andre.

Anretningsforslag: legg et platå av selleripuré midt på tallerkenen. Legg biter av mango og vårløk oppå. Legg fisken øverst. Legg kantareller rundt og stenk sjysausen langs soppene. Velsign fisken med litt sitronsaft.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Anders Danielsen Lie

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig

Men prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus

Forsiden akkurat nå - 4

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her