De beste oppskriftene med kveite

Kveite kan serveres til enhver anledning. Bare se her

Kveite er en eksklusiv fisk, men vi har jo ikke vondt av litt fest i hverdagen. Til vennemiddagen er den uovertruffen.

Her har vi plukket et knippe oppskrifter der kveite spiller førstefiolin. Kveite er en vidunderlig råvare og vi gjør selvfølgelig vårt ytterste for at fisken skal bli perfekt.

Saftig og fast i fisken

Kveite som skal stekes blir ekstra saftig og er enklere å ha med å gjøre hvis den får ligge ti minutter i saltlake (1 dl salt til 1 liter vann) før tilberedning.

tørk fisken godt med husholdningspapir og stek den gjerne i en blanding av olje og smør på begge sider.

Pass på ikke å steke den for lenge, tørr kveite er ganske trist. Den er ferdig når den har en kjernetemperatur på 45 grader.

Kokketips: Bruk en bakepinne (tynn strikkepinne går bra) og stikk gjennom fisken, når pinnen glir gjennom uten motstand fra en rå kjerne er fisken ferdig.

På de neste sidene finner du en rekke lekre oppskrifter med kveite

Feststemte oppskrifter med kveite

Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen