Dagens rett

Kylling som i Provence

Kylling - magert og lettvint. Smaker riktig nok ikke mye, men så kan du jo da også tilpasse smaksbildet ved hjelp av krydder og tilbehør. En syd-fransk rødvin sitter som hånd i hanske til retten. God helg!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kylling som i Provence

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 stilker
2 stilker
1 ss
1 dl
1.5 ts
0.5 ts
100 g
svarte, steinfrie olivener

Fremgangsmåte

Rens og hakk løk og hvitløk. Flå tomatene: Skjær kryss i toppen av tomatene og ring rundt midten. Dypp dem noen sekunder i kokende vann, legg dem raskt over i kaldt vann og trekk skinnet av. Del tomatene og skjær ut frøene. Skjær tomatene i terninger. Del soppene.

Brun kyllingfiletene i olje. Ta filetene ut av stekepannen. Tilsett smøret i pannen og fres løk, hvitløk, tomater, sopp, persille, laurbærblad og timian i 2-3 minutter til løken blir blank. Legg kyllingfiletene tilbake, hell på vann og dryss over salt og pepper. Legg lokk på stekepannen og la filetene surre på svak varme til de er gjennomstekt, ca. 5 minutter.

Dryss over hakket persille og oliven like før servering. Server kyllingen med kokte poteter og aspargesbønner.

Sendt inn av

Foto: BAMA

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen