Du må selvsagt like smaken av paprika, men husk at rå paprika slik du får den på brødskiva er noe helt annet enn paprika som bakes. Da oppstår nemlig helt andre smaker, og det er noe det tandre kyllingkjøttet trives med.
Dagens rett
Foto: (alisafarov)
Når kyllingfilet får bade i paprika, blir den ekstra saftig
En fabelaktig kombinasjon av urter og sødmefylt bakt paprika bringer kyllingen til nye høyder.
13 September 2024 - 00:00
Kyllingfilet med paprikasaus
Fremgangsmåte
- Del paprikaene i to og ta ut kjernene.
- Legg de halve paprikaene i en bakepapirkledd langpanne og stek dem ved 200 grader til de har falt sammen og begynner å bli svarte.
- Avkjøl dem i plastpose.
- Dra skinnet av paprikaene når de er nok avkjølt og kjør halvparten av kjøttet sammen med estragon til en tykk saus i en matprosessor.
- Resten av paprikaen skjæres i strimler.
- Brun kyllingfiletene i varm panne med litt smør til de til de er gylne på begge sider og krydre med salt og pepper.
- Legg filetene i en ildfast form sammen med gulrot i skiver og paprikastrimlene.
- Hell over paprikasausen og stek ved 180 grader i ca. 15 minutter.
- Serveres med kokt ris eller potet og et dryss av friske urter.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå