Dagens rett
Kyllingwok med ananas og sursøt saus
Foto: (5PH)

Kyllingwok med ananas og sursøt saus

Kylling og sursøt saus er en kombinasjon svært mange av oss nikker gjenkjennende til. Usedvanlig smakfullt, og noe du gjerne kan servere ofte. Hva annet enn riesling passer bedre til dette?
26 September 2005 - 02:00

Kyllingwok med ananas og sursøt saus

Kyllingwok med ananas og sursøt saus

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen soyasaus, ananassaft, tomatpuré, buljong og maisenna. Smak til med eddik og sukker.
  2. Skjær kyllingfiletene i tynne strimler og stek hurtig på sterk varme sammen med hvitløk og ingefær i en wok eller i en stor panne til kjøttet er hvitt.
  3. Tilsett paprika, aspargesbønner, ananas og purre. La det surre et par minutter til grønnsakene er så vidt møre.
  4. Hell så mye saus du ønsker over kjøttet og grønnsakene og gi det et raskt oppkok.
  5. Server med ris og et dryss av sesamfrø.
 
NB! Når du woker er det viktig å ikke ha i for mange ingredienser ad gangen, da dette kan føre til at grønnsakene og kjøttet koker i stedet for å bli stekt. Ha litt og litt i pannen og sett til side så snart det er klart. Grønnsakene skal ha en god tyggemotstand - være litt crunchy.
 
Bland gjerne sausen på forhånd slik at den er klar før du setter i gang å woke, og benytt så mye saus du selv har lyst på. Det som blir til overs kan oppbevares tre - fem dager i kjøleskap.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du prøvd å lage lasagne av poteter?
Dagens rett

Har du prøvd å lage lasagne av poteter?

La poteten overta for pasta denne gangen og server en smaksrik potetlasagne med drikke etter hva lommeboken tåler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her