Dagens rett

Foto: (5PH)
Kyllingwok med ananas og sursøt saus
Kylling og sursøt saus er en kombinasjon svært mange av oss nikker gjenkjennende til. Usedvanlig smakfullt, og noe du gjerne kan servere ofte. Hva annet enn riesling passer bedre til dette?
26 September 2005 - 02:00
Kyllingwok med ananas og sursøt saus

Fremgangsmåte
- Bland sammen soyasaus, ananassaft, tomatpuré, buljong og maisenna. Smak til med eddik og sukker.
- Skjær kyllingfiletene i tynne strimler og stek hurtig på sterk varme sammen med hvitløk og ingefær i en wok eller i en stor panne til kjøttet er hvitt.
- Tilsett paprika, aspargesbønner, ananas og purre. La det surre et par minutter til grønnsakene er så vidt møre.
- Hell så mye saus du ønsker over kjøttet og grønnsakene og gi det et raskt oppkok.
- Server med ris og et dryss av sesamfrø.
NB! Når du woker er det viktig å ikke ha i for mange ingredienser ad gangen, da dette kan føre til at grønnsakene og kjøttet koker i stedet for å bli stekt. Ha litt og litt i pannen og sett til side så snart det er klart. Grønnsakene skal ha en god tyggemotstand - være litt crunchy.
Bland gjerne sausen på forhånd slik at den er klar før du setter i gang å woke, og benytt så mye saus du selv har lyst på. Det som blir til overs kan oppbevares tre - fem dager i kjøleskap.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Forsiden akkurat nå