Lær å lage de lekreste gindrinker - Onlinekurs
Onlinekurs drinker

Lær å lage de lekreste gindrinker - Onlinekurs

Gin kan brukes til så mye mer enn gin & tonic. Av en flaske gin kan du lage både gin fizz og espresso martini  - og mye mer. I dette videokurset lærer du å lage 5 drinker til perfeksjon.
27 Desember 2020 - 16:43

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

En klassisk drink som har fått en ny storhetstid de siste årene, er gin & tonic. Ofte blir den tilberedt etter mottoet "en dæsj gin, fyll på tonic", men vil du ha den perfekt, er nok ikke dette rette veien å gå. Som del av vår digitale satsning på onlinekurs, gir vi deg muligheten til å lære å lage både profesjonelle gin & tonics samt flere andre gindrinker hjemme på eget kjøkken- eller stuebord.

Apéritif arrangerer drinkkurs i samarbeid med Flyttbar, et team profesjonelle bartendere som alle har lang fartstid i bransjen. Nå får du mulighet til å delta på disse populære kursene fra din egen stue - via tv, pc eller mobil.

Flyttbars Øystein Olsen Eggen guider deg gjennom oppbygningen av 5 deilige og velkjente gindrinker som alle vil imponere. 

I løpet av kurset vil du lære om både om ulike typer glass, hvordan du skal bruke en shaker, hva uttrykket "navy strength gin" betyr, hvilken garnityr du skal bruke, og mye mer. Etter en times videokursing sitter du igjen igjen med haugevis av kunnskap, og ikke minst 5 lekre drinker.

Du kan velge om du vil kjøpe inn produktene som smakes, eller om du kun vil være tilskuer og ta inn lærdommen.

Du kan velge om du vil kjøpe inn produktene og lage én eller flere av drinkene sammen med Øystein, eller om du kun vil være tilskuer og ta inn lærdommen. Dersom du ønsker å lage drinkene hjemme, har vi satt sammen en liste over alt du trenger. Alt er ting du kan få tak i på butikken, mens alkoholen er i basisutvalget hos Vinmonopolet og vil derfor være å finne på de fleste pol.

Råvarer:
Gin - F.eks. Tanqueray London Dry Gin
Navy strength gin - F.eks.  Hernø Navy Strength (kan erstattes med vanlig gin)
Kaffelikør - F.eks. Kahlua
Campari - F.eks. Campari Bitter
Søt vermut - F.eks. Cocchi Vermouth di Torino
Tørr vermut - F.eks.  Noilly-Prat Original Dry
Appelsinbitter - F.eks.  Angostura Orange Bitter (kan sløyfes)

Tonic - F.eks. Fever Tree Premium Indian Tonic Water (fås kjøpt på større matbutikker)
Sodavann
1 egg
Sitron
Sukkerlake - Her kan du se hvordan det lages
Espresso - Her kan du bruke nespresso e.l.
Isbiter

Garnityr:
Stjerneanis
Appelsin
Kaffebønner

Utstyr:
Målebeger
Potetskreller
Røreglass/shaker - f.eks. syltetøyglass
Finmasket sil - f.eks. tesil
Glass

 



Her kan du se hva som trengs for de individuelle drinkene:


Når du har kjøpt kurset, vil du motta en kvittering. På den finner du en kode og en lenke til kurset du har meldt deg på. Kurset må ses innen 4 dager etter at koden er aktivert. Husk at koden er personlig, og kan ikke sendes til andre. Videoene er opphavsrettslig beskyttet.

Se våre andre onlinekurs: 
Lær å smake forskjellen mellom prosecco, cava og champagne
Smak og lær om fantastisk gode øl

Forsiden akkurat nå
Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Rester etter lutefiskmiddagen blir et nytt festmåltid
Dagens rett

Rester etter lutefiskmiddagen blir et nytt festmåltid

Det gjør ingenting om du beregner for mye lutefisk når restene kan bli noe så godt som denne ertesuppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her