Varme sommermåneder fører til rekordinntak av kald kaffe og te. Konsulent Ann-Helen Johansen i Norsk Kaffeinformasjon gleder seg over at salget av iskaffe har eksplodert. Hun sier at folk også kan nyte iskaffe i sin egen hage eller i godstolen foran fjernsynet.
- Mange tror at de trenger espressomaskin for å lage iskaffe hjemme, men vanlig kaffe går like bra, sier Johansen.

Iskald jordbærdrøm
Antall porsjoner
Tilberedning
5 minutterIngredienser
- 1 stk
- 7 stk
- 2 dl
- 3 ss
Fremgangsmåte
Bland til jevn masse i blender eller food processor. Smak til med fløte. Pynt - litt sitronmelisse og jordbær.
Skogsbris
Antall porsjoner
Tilberedning
5 minutterIngredienser
- 1 stk
- 100 g
- 1.5 dl
- 3 ss
- 2 cl
Fremgangsmåte
Bland til jevn masse i blender eller food processor. Smak til med fløte.
Morellnøtt
Antall porsjoner
Tilberedning
5 minutterIngredienser
- 2 stk
- 100 g
- 2 dl
- 4 ss
- 2 cl
Fremgangsmåte
Bland til jevn masse i blender eller food processor. Smak til med fløte.
Kald sommerfristelse
Antall porsjoner
Tilberedning
5 minutterIngredienser
- 2 stk
- 0.5 stk
- 6 stk
- 2 dl
- 2 ss
Fremgangsmåte
Bland til jevn masse i blender eller food processor. Smak til med fløte.
Iskaffe med Daim
Antall porsjoner
Tilberedning
5 minutterIngredienser
- 2 stk
- 1 stk
- 2 dl
Fremgangsmåte
Bland til jevn masse i blender eller food processor. Fyll opp med melk. Smak til med fløte og evt. litt karamellsirup. Pynt med daimkuler.
Long Island Iskaffe
Antall porsjoner
Tilberedning
5 minutterIngredienser
- 1 stk
- 0.75 stk
Fremgangsmåte
Fyll opp med sterk kaffe. 2 cl aprikossirup og 1 cl vaniljesirup (evt. utkok fra aprikoser med sukker og vann).
Ismokka
Antall porsjoner
Tilberedning
5 minutterIngredienser
- 1 stk
- 1 dl
- 4 cl
- 2 ss
Fremgangsmåte
Fyll opp med melk - rør rundt.
Isfrappé
Antall porsjoner
Tilberedning
5 minutterIngredienser
- 1 stk
- 1.5 dl
- 1 ss
Fremgangsmåte
Rist i en shaker til det skummer - hell tilbake i glasset. Fyll opp med melk. Smak til med fløte.