Dagens rett Omelett med spekeskinke og gressløk

(Bilde: Matprat/Eva Bærnd)

Lag noe ekstra godt av restene

Har du gode egg og enten spekeskinke, annen spekemat eller kjøtt, eller kanskje skalldyr eller fisk til overs etter helgen, ja, da har du en super restemiddag.

En omelett er egentlig unnagjort på noen få minutter, og du kan virkelig variere den på utallige måter. Den perfekte ramme rundt restene fra helgen. 

Flere gode retter med egg finner du her 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Omelett med spekeskinke og gressløk

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

2 stk
2 ss
0.5 ts
0.25 ts
1 ss
Fyll
 

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, vann, salt og pepper.
 
Pannen må være så varm at smøret freser når det slippes i. Hell i røren og trekk den inn mot midten etter hvert som den stivner.
 
Legg ost og gressløk på den ene halvparten når eggeblandingen er nesten stivnet og legg spekeskinkeskivene over.
 
La omeletten steke noen sekunder før den andre halvparten brettes over.
 
Server nylaget omelett med småtomater og gjerne brød og salat.
 

Tips: Du kan bytte ut spekeskinke med det du har i kjøleskapet. Omelett er den perfekte ramme for rester!

Tips2: Riv over parmesan eller annen vellagret ost. Det gir mye ekstra smak. 

 
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen