Ukens kake

Svensk ostekake

Lag ostekaken slik våre naboer i øst gjør det

Lag ostekaken slik våre naboer i øst gjør det

Det er ikke bare amerikanerne som har skjønt hvor god ostekaken blir om den stekes. Prøv denne enkle oppskriften.
16 Februar 2023 - 12:00

Denne type ostekake kan nemlig serveres lun som dessert eller som følge til en god kopp te.

Så lett du ønsker den
Når du steker ostekaken, kan du dessuten bruke magrere ingredienser enn i den typiske «norske» ostekaken som jo lages med kremost.

Vi har selvsagt mange supre oppskrifter på slike ostekaker også

Selv om noen fortsatt jobber med nyttårsforsettene, er det innafor å unne oss en godbit innimellom, og i hvert fall når den er så lett som denne kaken kan lages – om det er målet.

Også glutenfri
Cottage cheese er så mager som den kan bli, men finnes nå også i en lettere utgave, med ekstra mye protein. Det samme gjelder for crème fraîche. Sukkeret i denne kaken kan dessuten erstattes med stevia.

Den kan enkelt lages glutenfri ved å erstatte hvetemelet med eksempelvis mandelmel. Da blir kaken litt tyngre, men også mer smaksrik.

Tips: Den tradisjonelle svenske ostekaken er frisk og god med rosiner og mandler. Kaken smaker ekstra godt lun med pisket krem og friske jordbær. Men andre bær smaker også utmerket.

Svensk ostekake

Svensk ostekake

Fremgangsmåte

  1. Trykk cottage cheese gjennom et dørslag eller kjør den til en fin masse i en foodprosessor.
  2. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosisen med en håndmikser (bruk romtempererte egg).
  3. Sikt hvetemel og vaniljesukker og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
  4. Rør inn cottage cheese, crème fraîche, melk, revet sitronskall, rosiner og mandler.
  5. Hell røren i en smurt eller bakepapir belagt springform 24 cm i diameter.
  6. Stek kaken i forvarmet ovn ved 175 grader i ca 1 time. Kaken er ferdig når den føles fast og er lys brun oppå.
  7. Spis kaken lun med syltetøy eller friske bær og pisket kremfløte.

Tips:
Den tradisjonelle svenske ostekaken er syrlig og fyldig med rosiner og mandler. Kaken smaker ekstra godt lun med pisket krem og jordbær. Men også andre bær fungerer utmerket.

Vi har selvsagt mange supre oppskrifter på slike ostekaker også

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her