Kake
Din nye favorittostekake

Din nye favorittostekake

Denne oppskriften blir en slager hos de yngste, men jamen kommer ikke de voksne også til å be om mer ostekake.
23 Januar 2014 - 14:10

Banan er en frukt som brukes altfor sjeldent i baking synes jeg. Grunnen til dette er nok at kaker med banan fort kan bli litt tunge og for søte.

Sjokoladekjeks i bunn

Dette derimot er en frisk ostekake med banan. Fordelen med banan foran andre frukter og bær er at de er tilgjengelige hele året. 

Prøv en av disse ostekakene

Ved å bruke en sjokoladekjeks som bunn blir ikke kaken så mektig som om man for eksempel bruker digestivekjeks. Kaken er også toppet med strøssel for å få en krispy kontrast i konsistensen.

Andre oppskrifter med banan

Det du bør tenke på når du skal lage denne kaken er at du moser bananen og appelsinsaften sammen. Ved å gjøre dette unngår du at bananen blir misfarget, og du får et resultat som ser mer delikat ut.

TIPS: Kaken kan også serveres på et kakefat som hel kake. Smør da den hvite sjokoladen over kaken og ha på strøssel. Kutt opp biter ved servering. Se flere kokketips

 

Bananostekake

Bananostekake

Fremgangsmåte

Kake:
Miks sjokoladekjeks og hasselnøtter i en foodprosessor.

Smelt smøret og ha dette i. Fordel massen i en firkantet form på 20x20 cm og trykk dette godt ned i bunnen.

Sett kjølig.

Legg 6 plater gelatin i bløt og kok opp appelsinsaften. Når saften koker, trekker du kjelen av pannen og har i de myke gelatinplatene slik at dette blir løst opp. Avkjøl.

Mos bananene og appelsinsaften i en foodprosessor.

Pisk eggeplommer, sukker og kremost til en luftig masse og bland forsiktig i de moste bananene. Pisk til slutt kremfløten og vend denne i.

Hell massen i formen og la dette avkjøles.

Kutt opp biter og dekk toppen av bitene med hvit sjokolade og dypp dem kakestrøssel.

Tips:
Kaken kan også serveres på et kakefat som hel kake. Smør da den hvite sjokoladen over kaken og ha på strøssel. Kutt opp biter ved servering.
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her