Lag påskegodteriene selv

Oppskrifter påskegodteri

I år kommer det til å bli påskepyntet i hver en krik og krok av hjemmene. Og det er mange påskeegg som skal fylles med godteri. Derfor er det god grunn til å lage noe av dette selv - påskestemningen stiger garantert noen hakk på den måten. Og så er det en veldig hyggelig aktivitet å invitere hele husholdningen med på. 

På de neste sidene finner du mange forslag til hjemmelaget konfekt som kan fylles i påskeeggene - og etter hvert magene

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Påskeharer marsipan

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Marsipan
500 g
500 g
1 ts
tragant
Rosa pastafarge
sukkerperler

Fremgangsmåte

Marsipan:
Skåld mandlene og tørk dem godt.

Mal mandlene i en matprosessor. Gjør dette gjerne to ganger og siste gang med melis.

Bland inn eggehvite og tragant og jobb med marsipanen til den får en fin konsistens.

Pakk marsipanen i plast og la den hvile i 2-3 timer i kjøleskap.

Slik lager du harene:
Husk på at dette skal spises så det er ikke lurt å lage disse harene for store. 30-40 gram er en fin størrelse. Ta en bit marsipan og del den i to like store deler.

Rull disse delene til en ball.

Form dem begge som en dråpe med spissen mot deg.

Kutt så spissen av dråpen i to.

Sett på en av disse en liten rosa ball til stump.

Kutt spissen av den andre dråpen også i to. Denne blir altså hodet og ørene.

Sett på perler til nese og øyer og stikk et smil med et av verktøyene fra modelleringssettet.

Lag flere slik at det blir en hel gjeng.

Tips: Tilsett gjerne bringebærpure eller andre pureer for en smak. Eller for en mer voksen mak kan du tilsette likør.
 
 
 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Påskeharer

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

200 g
sukkerbrød, finsmuldret
Pynt:
Glasur:
4 dl

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til deigen. Form deigen til litt avlange boller. Trykk inn to hull i hver bolle ved hjelp av for eksempel skaftet på en teskje.

Tips:
I stedet for sukkerbrød kan du bruke innmaten i hveteboller fra i går. 

Smelt sjokoladen over vannbad, og drypp litt sjokolade i bollehullene. Trykk inn en Coca cola-flaske i hvert hull - det blir til hareører, og legg bollene på rist til sjokoladen har stivnet.

Pensle den ene siden av bollene med sjokolade, og legg på rist til sjokoladen har stivnet. Vend bollene, og pensle den andre siden.

Sett på et kakepynthjerte som snute på hver bolle før sjokoladen stivner. Form øyner, følehorn og munn ved å sprøyte på glasur. Trykk fast en pinne i hver bolle. Oppbevares kjølig.

Glasur:
Pisk ingrediensene sammen til en fast, seig masse, helst med miksmaster.

Fyll glasuren i en plastpose og sprøyt på kaker.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Grove påskeharer

Antall porsjoner

16

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

2 ts
1 stk
6 ss

Fremgangsmåte

Bland mel, salt og sukker i bakebollen. Rør gjæren ut i lunkent vann. Hell gjæren i melblandingen sammen med oljen, og elt deigen til den er smidig. Ha eventuelt i mer mel eller vann til deigen slipper bollen.

Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).

Del deigen i 32 like store deler. Til hver hare trenger du to deler. Lag to dråpeformede stykker. Skjær et snitt i hvert stykke, fra den spisse til den butte. Fest stykkene mot hverandre, slik at de butte endene blir henholdsvis kropp og hode, mens spissene blir ben og ører. Sett harene til etterheving (20–30 minutter).

Pensle påskeharene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.

 

Alle kan bli en dyktig brødbaker

Er du klar for å prøve surdeig?

Brød kan bakes i krukke - må prøves

Dette brødet er som et måltid i seg selv

Ost i loffdeigen gir ekstra smak

Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt

Havre er supersunt

Morsomt og saftig med byggmel

Rug og spelt gir maksimalt med smak

Dette brødet skal ikke eltes

Se alle våre andre gode brødoppskrifter 

 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av

Foto: Nadin Martinuzzi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Eggelikørtrøfler

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

50 g
0.5 dl
1.5 ts
Pynt:
1 dl

Fremgangsmåte

Smelt sjokolade og matfett i en kasserolle på svak varme. Ta kasserollen av varmen, og rør inn melis, kakao, appelsinskall og likør.

La kjølne litt før kremen settes i kjøleskap for å bli helt kald.

Form runde boller med en skje som dyppes i varmt vann. Rull trøflene i melisen.

Oppbevares kjølig.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Calvadostrøffel

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 ss

Fremgangsmåte

Smelt sjokolade, kremfløte og sukker i en kasserolle på svak varme.

Ta av varmen og avkjøl litt før Calvadosen tilsettes. Visp kraftig til det blir luftig.

Avkjøl.

Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut topper i små papirformer. Pynt eventuelt med kakepynt.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Påsketrøffel

Fremgangsmåte

Begynn med å skylle limen nøye, og riv deretter skallet fint.

Kok opp kremfløte og smør/margarin i en kjele, ta den av platen. Bryt sjokoladen i mindre biter og ha den i kjelen. Rør til sjokoladen smelter. Tilsett likør og limeskall. Hell det i en folieform ca. 10 x 20 cm og la den stivne.

Bland sammen de malte mandlene, melis og sirupen. Tilsett eventuelt noen dråper vann. Del mandelmassen i to like store deler og farge dem med konditorfarge. Del trøffelmassen i to like store deler. Kjevl ut mandelmassen til samme størrelse som trøffelen, og legg dem oppå hverandre.

Skjær trøffelen opp i ruter. Ha den hvite sjokoladen i en sprøytepose av plast og knyt sammen. Legg posen i varmt vann så sjokoladen smelter. Klipp spissen av posen og sprøyt sjokoladen ut over godbitene. Oppbevares litt kjølig.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Trøffel

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

 
2 ss
1 ss
250 g
1 pakke(r)

Fremgangsmåte

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Trøffelkake

Fremgangsmåte

Kok opp fløte, sirup og ingefær. Del sjokoladen i biter og ha den i kjelen.

Rør til all sjokoladen er smeltet.

Kle en avlang form med aluminiumfolie.

Dekk bunnen i formen med et lag av sjokoladerøren.

Bland deretter i makroner/kakesmuler, nøtter og gelébåter.

Hell resten av sjokoladeblandingen i formen. Settes kjølig. Skjæres i ruter ved servering.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Bringebærtrøfler

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Hakk sjokoladen i små biter.

Bland bringebær, saft, fløte og sukker i en gryte og la det småkoke i 15 minutter.

Sil blandingen og la den koke inn uten lokk til det er ½ dl væske tilbake.

Tilsett sjokoladebiter og rør til sjokoladen er smeltet.

Ta gryten av varmen og la den bli litt avkjølt. Fordel massen i små papirformer.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Peanøttkonfekt

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kokos- og cashewboller

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Fruktpuré:
Boller:
Pynt:

Fremgangsmåte

Til fruktpureen blandes bær og sukker i en gryte. La koke i 5 minutter, kjør i blender, sil og sett i fryseren.

Til bollene kjøres nøtter, sukker og kokos i blender. Tilsett frossen fruktpuré til ønsket konsistens. Massen skal kunne rulles til små boller.

Rull bollene i kokos.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Dansukker/Peter Kam

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Rawkuler med salt

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2.5 dl
1 dl
Pynt:

Fremgangsmåte

Bruk en food-prosessor og kjør mandlene til de er mandelsmør. Det tar ca ti minutter. Da er «smøret» mykt og oljete.

Tilsett de andre ingrediensene med unntak av saltet, og kjør det sammen til blandingen er som en fast deig.

Smak til med salt. Rull faste fine kuler, og rull dem i kokos.

Oppbevar dem kjølig i en tett boks.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Brodogkorn/Nadin Martinuzzi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Sitronkuler med kesam og gin

Fremgangsmåte

Finhakk sjokoladen. Kok opp kremfløte, sitronsaft og glukose, og tøm det over den finhakkede sjokoladen. Start med å røre i midten av bollen i små sirkler med en slikkepott. Rør til du får en glatt masse. Dersom du ikke får blandingen smidig og glatt, kan den med fordel kjøres litt med stavmikser eller i matprosessor.

Avkjøl massen til 34 °C. Rør inn romtemperert smør, kesam og gin. Sett massen til avkjøling natten over ved 12-16 °C. Når massen er stivnet, lager du kuler på størrelse med et kirsebær med et kulejern eller en liten skje.

Dypp kulene i temperert melkesjokolade, og rull dem i melisen. La kulene ligge en stund i melisen slik at sjokoladen stivner.

Tips: Du kan godt bruke hvit sjokolade i stedet for melkesjokolade.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Påskepastiller

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

4.5 dl

Fremgangsmåte

Visp eggehviten lett med en gaffel. Tilsett juicekonsentrat og melis.

Rull massen til små boller. Legg dem på folie eller bakepapir. Trykk ned. Trykk fast en sjokoladelinse i hver pastill. La tørke over natten. Vend pastillene, og la andre siden tørke.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Limekarameller

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

100 g

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en tykkbunnet, vid kasserolle. Tilsett fløte, sukker, sirup og vaniljesukker.

Kok uten lokk, rør av og til røren består kuletesten (hell noen dråper av røren i iskaldt vann og rull til en seig og ganske fast kule).

Det tar ca 15 min i en vid kasserolle eller ca 30 min i en kasserolle med mindre bunn.

Rør inn det revne limeskallet. Hell røren på et bakepapir eller oljet bakebrett. Avkjøl litt før du skjærer eller klipper i biter. Oppbevares kaldt.

Tips: Skall fra en sitron i stedet for to lime er også godt.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Foto: Jarle Nyttingnes

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Knekk med kokos

Antall porsjoner

30

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Bland fløte, sukker og sirup i en vid kjele. La blandingen koke uten lokk på svak varme ca. 1 time. Rør i blandingen under kokingen.

Hell noen dråper knekk i en skål med kaldt vann. Hvis det går lett å forme en slett kule, er knekken klar.

Ha i smør og kokosmasse og hell knekken i konfektskåler og la den stivne.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen