Laksesuppe med safran og blåskjell
Foto: Ihor Smishko

Laksesuppe med safran og blåskjell

En deilig suppe der laksen og blåskjellene får smak og farge av safran.

Fremgangsmåte

  1. Vask og skyll blåskjellene godt og fjern byssustrådene.
  2. Kok dem i hvitvin og finhakket persille til de åpner seg.
  3. Kast blåskjell som ikke åpner seg. Sil fra kraften og ta vare på den.
  4. Kok opp blåskjellkraften. Spe på med skalldyrkraft eller fiskebuljong oppløst i vann. 
  5. Tilsett fløte og la suppen småkoke ca 10-15 minutter.
  6. Ha i mer kraft/buljong om den blir for tykk.
  7. Tilsett safran og kok opp. Smak til med salt og hvit pepper.
  8. Skjær laksefilet i biter og ha den i og la dem trekke ett minutt.
  9. Rens blåskjellene og ha dem i.

Server suppen med lyst brød og kryddersmør (smør tilsatt finhakket persille og hvitløk).

Topp gjerne med reker. Har du argentinske grillreker, er det ekstra dekorativt. Friske urter er en selvfølge.

Se flere lekre fiskesupper her

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her