Laksesuppe med safran og blåskjell
Foto: Ihor Smishko

Laksesuppe med safran og blåskjell

En deilig suppe der laksen og blåskjellene får smak og farge av safran.

Fremgangsmåte

  1. Vask og skyll blåskjellene godt og fjern byssustrådene.
  2. Kok dem i hvitvin og finhakket persille til de åpner seg.
  3. Kast blåskjell som ikke åpner seg. Sil fra kraften og ta vare på den.
  4. Kok opp blåskjellkraften. Spe på med skalldyrkraft eller fiskebuljong oppløst i vann. 
  5. Tilsett fløte og la suppen småkoke ca 10-15 minutter.
  6. Ha i mer kraft/buljong om den blir for tykk.
  7. Tilsett safran og kok opp. Smak til med salt og hvit pepper.
  8. Skjær laksefilet i biter og ha den i og la dem trekke ett minutt.
  9. Rens blåskjellene og ha dem i.

Server suppen med lyst brød og kryddersmør (smør tilsatt finhakket persille og hvitløk).

Topp gjerne med reker. Har du argentinske grillreker, er det ekstra dekorativt. Friske urter er en selvfølge.

Se flere lekre fiskesupper her

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her