Laksesuppe med safran og blåskjell
Foto: Ihor Smishko

Laksesuppe med safran og blåskjell

En deilig suppe der laksen og blåskjellene får smak og farge av safran.

Fremgangsmåte

  1. Vask og skyll blåskjellene godt og fjern byssustrådene.
  2. Kok dem i hvitvin og finhakket persille til de åpner seg.
  3. Kast blåskjell som ikke åpner seg. Sil fra kraften og ta vare på den.
  4. Kok opp blåskjellkraften. Spe på med skalldyrkraft eller fiskebuljong oppløst i vann. 
  5. Tilsett fløte og la suppen småkoke ca 10-15 minutter.
  6. Ha i mer kraft/buljong om den blir for tykk.
  7. Tilsett safran og kok opp. Smak til med salt og hvit pepper.
  8. Skjær laksefilet i biter og ha den i og la dem trekke ett minutt.
  9. Rens blåskjellene og ha dem i.

Server suppen med lyst brød og kryddersmør (smør tilsatt finhakket persille og hvitløk).

Topp gjerne med reker. Har du argentinske grillreker, er det ekstra dekorativt. Friske urter er en selvfølge.

Se flere lekre fiskesupper her

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her