Lasagne med gorgonzola og valnøtter

At høsten er over oss er et uomtvistelig faktum. Da er det like greit å tilpasse menyen ved at varme retter stadig finner sin vei til spisebordet. Siden det er fredag og helgestart trår vi like godt til med en pastarett av det solide slaget. Og ja - vinforslaget er naturligvis italiensk.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lasagne med gorgonzola og valnøtter

Fremgangsmåte

Fyll:
Kok ertene i saltet vann. Vask brokkolien, skjær stilken i skiver og toppen i biter. Stek sjalottløken i panne med litt smør. Når den får farge, tilsett brokkolien og litt salt. Fres i noen minutter på høy varme. Tilsett ertene og ta pannen av platen.

Hvit saus:
Smelt smøret i en gryte og rør godt mens du tilsetter melet, slik at det ikke klumper seg. Spe forsiktig i melken og kok opp under omrøring. Tilsett en klype muskatnøtt og salt.

Lasagne:
Smør en ildfast form og dekk bunnen med hvit saus og en del av grønnsakene. Legg et lag med ukokte lasagneplater og dekk til med grønnsaker, noen biter gorgonzola, hvit saus og litt hakkede nøtter. Legg 4 lag med vekselvis fyll og lasagneplater. Dekk det øverste laget med grønnsaker og hvit saus. Strø over parmesanost og gratiner det hele i ovnen på 220 grader i 20 minutter. La retten hvile i 10 minutter og server med en frisk salat.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen