Lasagne med gorgonzola og valnøtter
Foto: ivanmateev

Lasagne med gorgonzola og valnøtter

Lasagne føles ekstra luksuriøs når den lages uten kjøtt, og med gorgonzola, valnøtter og friske grønnsaker.

Fremgangsmåte

  1. Fyll: Kok ertene i saltet vann. Vask brokkolien, skjær stilken i skiver og toppen i biter.
  2. Stek sjalottløken i panne med litt smør. Når den får farge, tilsett brokkolien og litt salt.
  3. Fres i noen minutter på høy varme.
  4. Tilsett ertene og ta pannen av platen.
  5. Hvit saus/bechamel: Smelt smøret i en gryte og rør godt mens du tilsetter melet, slik at det ikke klumper seg.
  6. Spe forsiktig i melken og kok opp under omrøring. Tilsett en klype muskatnøtt og salt.
  7. Lasagne: Smør en ildfast form og dekk bunnen med hvit saus og en del av grønnsakene.
  8. Legg et lag med ukokte lasagneplater og dekk til med grønnsaker, noen biter gorgonzola, hvit saus og litt hakkede nøtter.
  9. Legg 4 lag med vekselvis fyll og lasagneplater. Dekk det øverste laget med grønnsaker og hvit saus.
  10. Strø over parmesanost og gratiner det hele i ovnen på 200 grader i 20 minutter. La retten hvile i 10 minutter og server med en frisk salat.

Mange flere retter med lasagne du bør prøve

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her