Lavpriset Rioja

Riojaviner blir stadig mer populære. Riset bak speilet er økende priser. Og det setter du lite pris på. Denne uken har Apéritif derfor valgt en av de få Rioja-viner som fortsatt koster under hundrelappen. 04.03.99.
Redaksjonen
04 Februar 1999 - 00:46

Riojaviner nyter godt av økende etterspørsel. Riset bak speilet er økende priser. Og det setter forbrukerne lite pris på. Utvalget av riojaer til hundre kroner er redusert til enhåndfull. Nordmenn som har et spesielt nært forhold til Riojas varme, vaniljeduftende viner vender nå derfor nesen etter alternativer, og det finnes det i rikt monn innen Spanias grenser. Men vi dveler denne uken ved de få rimelige riojaer som fortsatt finnes.

 
Berberana Tempranillo 1997 som koster kroner 89,90 (varenr. 3558) er ikke en tradisjonell rioja. Den er for det første laget av 100 prosent utvalgte tempranillodruer fra Rioja Alta, hvor områdets beste vinmarker befinner seg. Selv om tempranillo regnes som Riojas hoveddrue, utgjør den vanligvis bare rundt to tredeler av drueblandingen. I tillegg er fatbruken for Bereberana Tempranillo utradisjonell.
 
Mens riojaviner ofte får et opphold på et (crianza og reserva) til to år (gran reserva) i velbrukte fat, har våre vin tilbrakt seks måneder i ny amerikansk eik. Resultatet er en ren, frisk og ganske elegant vin med alle tempranillos gode egenskaper i behold og et behagelig fatpreg. Drikk den til lammefilet samt smaksrike retter av fugl eller kylling.
Tekst Aase E. Jacobsen
03.03.99

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her