Dagens rett

Leirgrytebakte kyllinglår i vinsaus

Dette må være den enkleste søndagsmiddagen du kan lage, og for et fantastisk resultat.

Gode gryteretter er gull verdt, ikke minst når man får kan la gryta passe seg selv mens du gjør andre ting.
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Leirgrytebakte kyllinglår i vinsaus

Fremgangsmåte

La leirgryta ligge i kaldt vann minst en time på forhånd.

Skrell grønnsakene og del opp hvitløken i fedd som du skreller og knuser lett.
 
Legg kyllinglår, grønnsaker og krydderbukett i gryta, og hell over kyllingbuljong og vin.

Legg på lokk og sett gryta midt i kald ovn.

Skru ovnen på 200 grader og la kjøtt og grønnsaker få kose seg i gryta i ca. 2 timer til kjøttet er mørt og godt.
 
Sjekk om lårene er ferdig stekt ved å stikke inn en liten kniv. Om det pipler ut klar kraft er de gjennomstekt.

Server med kokte poteter, gjerne grønn salat og godt brød.
 
Tips: Her har vi brukt en leirgryte å steke maten i, men du kan godt lage retten i en vanlig ovnsfast gryte med lokk.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen