Dagens rett Leirgrytebakte kyllinglår i vinsaus

La leirgryta komme til heder og verdighet igjen

Dette må være den enkleste søndagsmiddagen du kan lage, og for et fantastisk resultat.

Dette er søndagsmiddagen som lager seg selv mens du nyter fridagen eller kanskje renser sopp etter turen.
 
 
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 
 

Leirgrytebakte kyllinglår i vinsaus

Fremgangsmåte

La leirgryta ligge i kaldt vann minst en time på forhånd.

Skrell grønnsakene og del opp hvitløken i fedd som du skreller og knuser lett.
 
Legg kyllinglår, grønnsaker og krydderbukett i gryta, og hell over kyllingbuljong og vin.

Legg på lokk og sett gryta midt i kald ovn.

Skru ovnen på 200 grader og la kjøtt og grønnsaker få kose seg i gryta i ca. 2 timer til kjøttet er mørt og godt.
 
Sjekk om lårene er ferdig stekt ved å stikke inn en liten kniv. Om det pipler ut klar kraft er de gjennomstekt.
Server med kokte poteter, gjerne grønn salat og godt brød.
 
Tips: Her har vi brukt en leirgryte å steke maten i, men du kan godt lage retten i en vanlig ovnsfast gryte med lokk.

Sendt inn av

Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen