Dette er søndagsmiddagen som lager seg selv mens du nyter fridagen eller kanskje renser sopp etter høstens siste sanketur? Bare det å være i nærheten av ovnen mens denne retten lager seg selv, og sniffe på den gode lukten som fyller huset er i seg selv sjelefred.
Søndag er atlså den perfekte dagen for langtidsstekte gryteretter.
Prøv noen av disse lekre gryterettene
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Leirgrytebakte kyllinglår i vinsaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
La leirgryta ligge i kaldt vann minst en time på forhånd.
Legg på lokk og sett gryta midt i kald ovn.
Tips:
Krydderbukett lager du av timian, rosmarin, bladpersille, oregano eller andre urter du liker eller har for hånden. Bind den sammen med bomullstråd.
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker?
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Synøve Dreyer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 Poeng
Verzet Oud Bruin 2014
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 79,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Castell'in Villa Chianti Classico 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 239,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Planeta Cerasuolo di Vittoria 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 265,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Pillot Pommard Tavannes 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 389,10 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Baudry Chinon 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 209,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Pheasant's Tears Saperavi 2016
Georgia
Volum: 0.750 Pris: 329,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Wild Beer Winter Blend Beyond Modus II 2015
England
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Bestillingsutvalget