Leirgrytebakte kyllinglår i vinsaus
Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Leirgrytebakte kyllinglår i vinsaus

Finn frem leirgryta og la den komme til heder og verdighet igjen. Gi den et besøk med kylling og andre godsaker. Dermed har du et måltid som nesten lager seg selv.

Fremgangsmåte

La leirgryta ligge i kaldt vann minst en time på forhånd.

Skrell grønnsakene og del opp hvitløken i fedd som du skreller og knuser lett.
 
Legg kyllinglår, grønnsaker og krydderbukett i gryta, og hell over kyllingbuljong og vin.

Legg på lokk og sett gryta midt i kald ovn.

Tips:
Krydderbukett lager du av timian, rosmarin, bladpersille, oregano eller andre urter du liker eller har for hånden. Bind den sammen med bomullstråd.

Skru ovnen på 200 grader og la kjøtt og grønnsaker få kose seg i gryta i ca. 2 timer til kjøttet er mørt og godt.
 
Sjekk om lårene er ferdig stekt ved å stikke inn en liten kniv. Om det pipler ut klar kraft er de gjennomstekt.
Server med kokte poteter, gjerne grønn salat og godt brød.
 
Tips: Her har vi brukt en leirgryte å steke maten i, men du kan godt lage retten i en vanlig ovnsfast gryte med lokk.
 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En dessert kan knapt bli enklere
Ukens kake
Snøfriskparfait

En dessert kan knapt bli enklere

Den kremaktige og lett syrlige smaken på snøfriskparfaiten smaker fortreffelig med sommerens friske bær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette i glasset får du et fullgodt alkoholfritt alternativ
+

Med dette i glasset får du et fullgodt alkoholfritt alternativ

Christer Andersson og Anna Karenina Anda Barron har med Empress laget et livsverk av sin hobby og lidenskap, til glede for alle som trenger et mer komplekst alkoholfritt alternativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag er fredagskosen inspirert av det vietnamesiske kjøkken
Dagens rett
Vietnamesisk kylling i karri

I dag er fredagskosen inspirert av det vietnamesiske kjøkken

Fredag er ukeslutt, og for mange står kylling på menyen. Gi den litt ekstra smakshjelp med denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponerende «under-dog»-burgunder
+
Godbiter i pollisten

Imponerende «under-dog»-burgunder

Aligoté er ikke lenger plassert i annendivisjon når den er så kompleks som i dette tilfellet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her