Kake
Lekker kake med nøtter, sjokolade og bringebær

Lekker kake med nøtter, sjokolade og bringebær

En bunn av valnøtter og mørk sjokolade, toppet med hjemmelaget bringebæris. Denne kaken får garantert ben å gå på. Her er oppskriften.
14 Mars 2013 - 14:00

Selv om det nå alltid finnes friske bringebær i butikken, smaker fryserens egenplukkete aller best. Var du ikke blant de ivrigste bærplukkerne i fjor sommer, er også butikkens frysedisk et godt alternativ.

Mer godt med frukt og bær

Det kan vel knapt gjøres mer fristende enn denne ukens bringebæris på nøttebunn. Men før du lar deg rive med, husk at denne kaken trenger minst fire timer i fryseren før den er ferdig

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake.

Bringebæris på nøttebunn

Bringebæris på nøttebunn

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 grader. Til nøttebunnen trenger du en rund, smurt kakeform på ca 24 cm i diameter.

Legg til side de peneste bringebærene til pynt.

Nøttebunn:
Grovhakk nøttene og sjokoladen til nøttebunnen.

Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle og tilsett sukkeret litt etter litt. Pisk til du får en stiv og blank marengs.

Vend inn nøtter og sjokolade og hell blandingen i den smurte kakeformen.

Stek kaken midt i ovnen i ca 35 - 40 minutter. Avkjøl nøttebunnen i formen.

Løsne kaken med en spiss kniv, men la den være i formen.

Bringebæris:
Kjør frosne bringebær til mos i en food processor.

Gni deretter de moste bringebærene gjennom en sikt slik at steinene blir igjen og du får en silkemyk puré. Kast steinene.

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. I en annen bolle pisker du fløten til krem.

Bland krem, eggedosis og bærpuré. Hell isen over kaken og frys alt i minst fire timer.

Til servering:
Pynt med pisket krem og pene bringebær ved servering.

Sendt inn av TINE

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her