Lekkert til sommerens vilt

Denne lekkerbiskenen passer kanskje bedre til den norske sommeren enn den provençalske.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Moulin des Costes 2006 (80381) kommer nemlig fra Bandol, en av Provences virkelige grand cru-er . Den er en flott representant for appellasjonen og mourvèdre som er hoveddrue.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Gunstig pris
Stor fylde samt den typeriktige bløtheten i kombinasjon med gode tanniner gjør dette til en seriøs vin, som bør serveres til mørt og smaksrikt kjøtt, som lam, okse eller aller helst vilt, med god saus. Den er dessuten en kjempekul partner til sommerviltet nummer én , nemlig hval.

Bandol-statusen til tross er prisen likevel veldig gunstig - og så finnes den i alle de store polutsalgene.

Produsenten, Moulin des Costes (Domaines Bunan), er en middels stor aktør i Bandol som ble etablert i 1960. I dag nyter vinmakerne godt av snart 50 år gamle vinstokker som er plantet i terrasser, holdt oppe av steinmurer. Takket være alder og det gunstige kalk- og leirjordsmonnet med stort innslag av grus, sørger plantene for et lavt utbytte, 35 hl/ha. Det lar seg smake.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Moulin des Costes 2006

Produsent:
Domaines Bunan
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bandol
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
8038101
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen