Lite og meget godt

Hvorfor tar en av Grande Champagnes mindre cognacprodusenter turen til Norge for å presentere produkter med produksjonsvolum på kun noen få tusen flasker pr år? Forklaringen er enkel: Skandinavia konsumerer ca 10 prosent av den totale cognacproduksjonen,
Redaksjonen
14 Oktober 1999 - 20:10

Jean-Louis Brillet, 10. generasjon av familien Maison Brillet tilbyr det norske cognacelskende markedet fem utsøkte produkter, single cognac petite og grande champagne, fra minimum 3 og inntil 100 år gamle.
 
Brillet Selection hvor det yngste elementet er minst 3 år gammel Petite Champagne er en ung fruktig cognac med fin karakter. Brillet Trés Vieille Reserve 20 år gammel XO er også minimum 20 år. Den kan godt inneholde eldre cognacer for å opprettholde kvaliteten. Dette er en godt utviklet cognac som åpner seg etterhvert og gir en rik opplevelse. Den har utpreget kryddersmak, spesielt av vanilje og er et godt kjøp med en pris på kroner 695 (varenr. 32021, bestillingsutvalg).

 
Eliteseriens Brillet Trés Rare Héritage 50 år er en kraftig cognac, nydelig avrundet og med et utall av smaksopplevelser. En opplagt cigarcognac med en pris på kroner 1.500 (varenr. 32022, bestillingsutvalg). Brillet Trés Rare Limitée, en 100 år gammel cognac med avslepet nese, men allikevel kraftig og kompleks med smak av krydder og blomster. Cognacen er lagret 50 år på fat, 30 år på Demi-Johns og resten på flaske. Selvsagt koster så gammel vare, nærmere bestemt kroner 3.100 (varenr. 32023, bestillingsutvalg).
 
Kongen over alle, Brillet Trés Rare Centenaire er også 100 år gammel, men den har 60 år på fat, 30 i Demi-Johns og 10 på flaske. Cognacen som koster kroner 6.330 (varenr. 32024, bestillingsutvalg) er laget med henblikk på 1000-årsskiftet og er produsert i et volum på 3000 flasker. Med en imponerende kompleksitet både i lukt og smak kan den nærmest beskrives som en fløyelsmyk variant av Héritage.
 
Maison Brillets cognacer kommer i håndblåste men likevel enkle flasker med tilsvarende etiketter, dog i en representativ trekasse og med et vedlagt sertifikat.
 
For Aperitif, Leiv Pedersen, Sector Media
13.11.99

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her