Ostekake kommer i to hovedvarianter - den som stekes og den som stivner ved hjelp av gelatin. Denne oppskriften tilhører den siste kategorien. Og det er appelsinen som gir syrlighet og sødme til denne ostekaken som er ekstra luftig.
Ukens kake
Foto: (Natalia Soroka)
Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.
Aase E. Jacobsen
13 November 2025 - 11:00
Ostekake med appelsin
Fremgangsmåte
- Lag bunnen først: knus havrekjeks og bland med smeltet smør.
- Trykk blandingen ned i en rund form (22 cm diam) og sett den kjølig mens du lager fyllet.
- Fyll: Riv 1 ss av appelsinskallet på den fineste siden av et rivjern.
- Del appelsinene i to og press ut saften.
- Varm opp appelsinsaften og smelt osten i den.
- Avkjøl.
- Visp eggedosis av egg og sukker.
- Bland ostemassen i eggedosisen sammen med appelsinskallet, vaniljesukkeret og sitronsaft.
- Løs opp gelatinen i det kokende vannet og rør den forsiktig inn i blandingen.
- Tilsett den piskede kremfløten, rør forsiktig sammen og hell blandingen over kjeksbunnen i formen.
- Kaken skal ikke stekes, men stå ca. to timer i kjøleskapet til den er stivnet.
- Pynt med appelsinmarmelade ved servering.
Vi byr på mange flere ostekaker
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå