DAGENS RETT: Lutefisk med grønne linser og sennepssaus

Dagens rett Lutefisk med grønne linser og sennepssaus

Serverer du lutefisken slik, vil garantert flere smake (og ikke bare spise bacon)

Hvorfor ikke prøve en ny og spennende vri på den klassiske lutefisken denne helgen?

Mange rynker på nesen av den lett skjelvende lutefisken når den kommer på bordet, men har du først fått smaken for denne delikatessen kan du nesten ikke få nok av den.

Derfor passer det fint å variere måten den serveres på, gjerne flere ganger i løpet av den ekstra lange lutefisksesongen. Som i dagens oppskrift som selv en lutefiskvegrer vil stille seg positiv til.

Til julemat som lutefisk passer det godt å servere årets juleøl til, og vi i Apéritif har testet det for deg.

Se vår test av juleølet du kjøper på polet her

Men det passer like godt med vin til denne retten, derfor finner du mange forskjellige forslag til drikke i selve oppskriften.

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill dagens rett som e-post

 

Lutefisk med grønne linser og sennepssaus

Fremgangsmåte

Skjær lutefisken i porsjonsstykker og dryss dem godt med salt. La dem ligge i 30-60 minutter.

Legg fisken i langpannen med skinnsiden ned, ha gjerne en tallerken i bunnen av pannen slik at fisken kommer litt opp fra bunnen (og saften som dannes renner av). Lutefisken blir da noe fastere.

Dekk langpannen med aluminiumsfolie og damp fisken i ovnen ved 200 grader til den er gjennomkokt (ca. 30-40 minutter).

Linsene:
Kok linsene møre i vann med sjalottløk. Det er ikke nødvendig å bløte dem på forhånd. Koketiden er likevel ikke mer enn 20-25 minutter. Sil overflødig kokevann fra.

Sprøstek baconet og bland det i linsene, smak til med salt og pepper.

Sennepssaus:
Fres løk i olje i 1-2 minutter.

Tilsett sennep og rør om.

Rør inn aprikoser, hell på fiskekraft og fløte la sausen småsurre i ca. 20 minutter. Smak den til med salt og pepper og jevn eventuelt lett med Maizena.

Server lutefisken nykokt og rykende varm med linser, saus og gode poteter.

Oppskrifter på både klassisk og litt mer oppfinsom lutefisk

Slik koker du lutefisk perfekt

Ekte eller uekte lutefisk?

Gode lutefiskoppskrifter

Slik bruker du lutefiskrestene

Verdens beste ertestuing til lutefisken

Flere tips til lutefisk

Dette drikker du til lutefisk

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen