Lyserødt knallkjøp

Ikke sku denne vinen på fargen, for bak den lyserøde fasaden skjuler det seg en vin med betydelig kraft, store evner på matbordet, og det til en utrolig god pris.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Vicara Grignolino del Monferrato 2007 (50563) er noe av det mest interessante som finnes til hundre kroner på polet. En ting er at den er laget av en for norske forhold sjelden drue. Noe annet, og som jeg setter aller mest pris på, er at den er en knallgod og ikke minst anvendelig matvin.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Syrefriskhet og krydder
Den delikate frukten med fint avstemt sødme i kombinasjon med den strålende syren gjør at den tar utrolig mange forskjellige matretter - uten problem. Alt fra ribbe, torsk med lever og rogn, klippfisk , lammegryter, tradisjonell couscous , sprengt oksebryst med løksaus , og jeg vet ikke hva den ikke går til (bortsett fra kraftige viltretter).

Den skjærer altså gjennom det meste, også retter med fløte som pasta carbonara , som er en utfordring med rødvin.

Det er druen grignolino som gjør jobben. Den gir viner med høy syre og et fint urteaktig krydret preg og spiller rollen som hverdagsvin i Monferrato i Piemonte. Men er på grunn av dalende popularitet dessverre blitt stadig sjeldnere.

Vennevin
Vår vin kommer fra Vicara som er en forkortelse for Visconti, Cassinis og Ravizza, tre vinbønder som fant ut at de sto sterkere sammen enn alene. Til sammen har de 35 hektar fordelt over flere kommuner i det kuperte Monferrato-landskapet hvor grignolino hører hjemme. Jordsmonnet er kalk- og leirholdig som sammen med høyden på 250-360 m.o.h. bidrar til god friskhet i den endelig vinen.

Dette er en typisk no fuzz-vin som skapt for å nytes sammen med god mat og venner. Det er også Vicaras andre vin i Norge, boksvinen Vicara Barbera del Monferrato 2013 (50000) .

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Vicara Grignolino del Monferrato 2016

Produsent:
Vicara
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
5056301
83 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen