En skikkelig drink med cognac

Cognac fungerer faktisk sammen med mange syrerike ingredienser, men det er sukkermengden som avgjør resultatet, sier bartender Kristiansen på Rio Nattklubb i Trondheim. Her får du servert en av hans cognacdrinker.

Før du setter i gang med å eksperimentere med cognac som ingrediens i cocktails, kan det være lurt å lytte til erfarne fagfolk.

Den nye måten å drikke cognac på har blitt med Canada Dry ingefærøl eller tonic. Fruktjuice, cola og lignende er heller ikke ukjent som blandevann for den nye generasjonen cognacdrikkere, og produsentene stiller gjerne opp med gode råd for å øke konsumet.

- Cognac harmonerer godt med ingredienser som sjokolade, fløte og bær, sier bartender Jan Kristiansen som arbeider på Rio Nattklubb i Trondheim. For en tid tilbake kreerte han den Martell-baserte Frutti Latte som blant annet inneholder bringebærlikør sammen med friske bær.

- Cognac fungerer faktisk sammen med mange syrerike ingredienser, men det er sukkermengden som avgjør resultatet, sier Kristiansen som varierer med hvitt sukker, sukkerlake og melis i cognacdrinkene.

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Maison Martell

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
 
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens drink:
Tekst: Lars Ove Ørjasæter
Foto: Fred Jonny Hammerø

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen