Drikke
Matkurs 1. oktober - Nordisk kokekunst med høstens grøde

Matkurs 1. oktober - Nordisk kokekunst med høstens grøde

Norges beste kokker viser deg hvorfor det nordiske kjøkken regnes som ledende innen gastronomiens verden i dette spennende deltagende matkurset.
Redaksjonen
17 Juli 2013 - 22:30

Dette får du oppleve: Deltagende matkurs med Norges beste kokker ved Kulinarisk Akademi
Matservering: Ja - lett servering underveis i kurset, og full middag med nordiske råvarer med tilhørende drikke på slutten av kurset.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Kursavgiften dekker: Se detaljert oversikt nedenfor
Kursets språk: Norsk

Dato og tid: Tirsdag 1. oktober 2013, kl. 17.00 - ca. 22.00

Pris: kroner 1950,- pr. person

Sted: Kulinarisk Akademi - Hovedavdelingen, Maridalsveien 87, bygg 7, 0461 Oslo.

Kollektivt: Buss 28 eller 55 til Vøyenbrua - 2 min gange derifra.

OBS: Kun 32 plasser.

Avbestillingsfrist: 15.09.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Dette kurset holdes også den 2. oktober

Essensen av nordisk kokekunst på Kulinarisk Akademi

Matkursene ved Kulinarisk Akademi er unike. Her er du selv med og lager maten fra bunnen av sammen med Norges beste kokker.

Høsten er en magisk tid hvor sanking er stikkordet, være seg bær, frukt, urter eller sopp. Når man først finner disse råvarene er sjansen stor for at iveren tar deg og man sanker mer enn man kan spise der og da.

Her lærer du hvordan du bruker det nordiske kjøkkens gode tradisjoner og teknikker slik som røyking, speking, konservering, sylting og tørking i kombinasjon med ulike råvarer og smaker.

Dette er et nordiskinspirert kurs hvor man tar for seg essensen i nordisk matlaging, hva som kan kombineres av sesongbetonte råvarer, og det er klart at vi smaker oss igjennom rettene underveis.

Etter endt kjøkkentjeneste blir du servert et hel-nordisk måltid med utgangspunkt i hva man har gått gjennom på kurset og hvor vi oppsummerer kveldens økt.

Det blir også mulighet for å kunne ta med seg utvalgte råvarer hjem.

Her får du førstehånds erfaring med teknikker, behandling av råvarene, temperaturer og hvordan du kan trylle frem de lekreste retter slik at du kan imponere dine kjære med dine kokekunster.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA">Les mer om Kulinarisk Akademi og hva du får oppleve nedenfor

Kursavgiften dekker følgende:

• Foredragsholdere
• Råvarene under kurset
• Deltagende matkurs (ca 5 timer inkl middag)
• Middag etter kurset
• All drikke til måltidet under kurset
• Kurskompendier
• Kursbevis
• Lån av forkle under kurset
• Lån av utstyr under kurset

Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken under kurset.

Lær av Norges beste kokker

Dette spennende matkurset blir ledet av Norges aller beste kokker ved landets ledende senter innen gastronomiens verden, Kulinarisk Akademi.

Kulinarisk Akademi (KA) er et nasjonalt kompetansesenter for mat og drikke. KA har som mål å være et kunnskapssentrum, læremestere, inspirasjonskilde og det opplagte møtestedet for alle i verdikjeden mat og drikke.

Det være seg Hotell- og restaurantbransjen, mat/drikkeimport og måltidsindustri, vinkelnere, produktutviklere, designere, hoteller, kantiner og småskalaprodusenter

KA er også til for de mange matelskere, hobbykokker og mennesker som ønsker å foredle sin lidenskap for mat og drikke.

Meld deg på via påmeldingslenken ovenfor

Historiske omgivelser, tøft, rustikt og ultramoderne

I moderne lokaler som har beholdt sin rustikke sjarme med stor takhøyde og tegelstensvegger, tilbyr noen av landets ledende kapasiteter innen mat og drikke en unik opplevelse for alle som vet å sette pris de kulinariske gleder.

Sentralt beliggende i Maridalsveien 87 i Oslo disponerer KA 1000 kvadratmeter som er skreddersydd for arrangementer der mat og drikke spiller hovedrollen.

Her sørger et topp moderne kjøkken i kombinasjon med tradisjonsrike omgivelser for utsøkte møter mellom mat og mennesker.

Meld deg på via påmeldingslenken ovenfor

Kulinarisk i Mathallen

Nylig åpnet Kulinarisk Akademi sin nye avdeling i 2. etasje i Mathallen, som ligger sentralt plassert på Vulkan-området i Maridalsveien 17 A i Oslo.

Tre splitter nye kurslokaler er klare for å ta i mot mindre grupper for kurs og aktiviteter, fra 8 - 30 personer på matkurs til 60 - 100 personer på tilpassede arrangementer.

Her vil du også finne en rekke spennende, gjerne noe kortere, kurs over forskjellige temaer som supplerer de tradisjonelle dyptgående matkursene over en hel kveld som fortsatt vil bli hold ved hovedavdelingen.

Alle matkursene finner du her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her