Ukens kake

Brownies med luftig marengs

Brownies med luftig marengs er ensbetydende med fest

Brownies med luftig marengs er ensbetydende med fest

Mørk sjokolade møter luftig marengs og syrlig bringebær. Her er oppskriften.
04 August 2022 - 12:10

Vi har plass til «tyngre» bakverk selv om kalenderen sier midtsommer. Denne kaken er helt uimotståelig takket være kombinasjonen av den «seige» browniebunnen, den kremaktige sjokolademoussen, den luftige marengsen og den friske smaken av nyplukkede bringebær.

Prøv en av våre andre brownieoppskrifter

Om du mot formodning ikke har spist opp alt av fjorårets bringebær i fryseren, kan du fint bruke dem i denne kaken. Men det er jo klart at årets bringebær som både hager og kratt bugner av akkurat nå, er ekstra lekre.

Har du mye bringebær, kan de brukes til dette

Til et slikt bakverk smaker det selvsagt perfekt med nybrygget kaffe, men hva med et annet type brygg?

Overrask med dette ølet til kaken

Eller kanskje en dessertvin laget av norske bringebær?

Tips:
Husk å sette kaken til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Brownies med luftig marengs

Brownies med luftig marengs

Fremgangsmåte

Browniebunn:

  1. Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, og rør inn den hakkede sjokoladen.
  2. Visp eggene og sukkeret til luftig eggedosis.
  3. Tilsett sjokoladesmøret, og sikt i kakao, mel og bakepulver.
  4. Hell røren i en papirkledd springform på rundt 20 cm i diameter.
  5. Stek i 8–10 minutter ved rundt 175 grader.
  6. Avkjøl.

Bringebærkrem:

  1. Kok bringebærene sammen med gelésukkeret og vaniljesukkeret i rundt 5–7 minutter.
  2. Ta kasserollen av platen, og tilsett egg og smør.
  3. Spre bringebærkremen over den avkjølte browniebunnen.
  4. Sett i fryseren.

Sjokolademousse:

  1. Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle.
  2. Varm fløten, og hell den over sjokoladen.
  3. Rør til sjokoladen er oppløst.
  4. Sett til avkjøling i kjøleskap.
  5. Tilsett kremosten, og visp til blandingen er kremaktig. Hvis den blir for tykk, tilsetter du litt uvispet fløte.
  6. Ta browniebunnen ut av fryseren, og spre sjokolademoussen oppå bringebærkremen.
  7. Sett tilbake i fryseren.

Marengs:

  1. Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.
  2. Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en mikserskål.
  3. Visp marengsen i rundt 5–10 minutter.
  4. Spre marengsen over kaken, og brun utsiden med en gassbrenner.
  5. Den ferdige kaken kan med fordel oppbevares i fryseren.

Tips:
Husk å sette den til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.

Prøv en av våre andre brownieoppskrifter

Har du mye bringebær, kan de brukes til dette

Til et slikt bakverk smaker det selvsagt perfekt med nybrygget kaffe, men hva med et annet type brygg?

Overrask med dette ølet til kaken

Eller kanskje en dessertvin laget av norske bringebær?

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er ingen tvil om hvilke bobler det blir på 17. mai
+
Ukens vin

Det er ingen tvil om hvilke bobler det blir på 17. mai

For når både vanlig flaskestørrelse og magnum av denne cavaen i den supre 2019-årgangen nå er på fast plass i polhyllene, er festen sikret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spekemat hører med på 17. mai. Her er alle de gode tipsene
Guide
Spekemat tips oppskrifter

Spekemat hører med på 17. mai. Her er alle de gode tipsene

Enten du skal feire sommeren, bursdag eller bare be noen venner på et hyggelig lag, er spekemat - lettvint og godt som det er, bedre egnet enn det meste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vellykket 17. mai
Guide
Oppskrifter 17. mai

Slik lager du en vellykket 17. mai

Vi gir deg de gode tipsene og et knippe oppskrifter på alt fra forretter til kaker og godt drikke for den store dagen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende
Dagens rett

Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende

Helstekt kylling fylt med løkstuffing som her og piffet opp med rosmarin, blir både saftig og velsmakende og metter mange.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er ingen tvil om hvilke bobler det blir på 17. mai
+
Ukens vin

Det er ingen tvil om hvilke bobler det blir på 17. mai

For når både vanlig flaskestørrelse og magnum av denne cavaen i den supre 2019-årgangen nå er på fast plass i polhyllene, er festen sikret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spekemat hører med på 17. mai. Her er alle de gode tipsene
Guide
Spekemat tips oppskrifter

Spekemat hører med på 17. mai. Her er alle de gode tipsene

Enten du skal feire sommeren, bursdag eller bare be noen venner på et hyggelig lag, er spekemat - lettvint og godt som det er, bedre egnet enn det meste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai
Guide
Oppskrifter på festkaker

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai

Hvem har sagt at de festkaker må være kompliserte? Her er en rekke enkle oppskrifter fra Kvæfjordkake og Pavlova til kransekake og kringle, som kommer til å gjøre den store festen enda større.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Stekt eller grillet fisk blir ekstra sommerlig med tilbehør av fruktig salsa og couscous
Dagens rett

Stekt eller grillet fisk blir ekstra sommerlig med tilbehør av fruktig salsa og couscous

Grillet fisk er perfekt som vårlig middagsmat, spesielt i disse dager hvor vi kan forvente oss å få besøk av den skinnende varme sola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vellykket 17. mai
Guide
Oppskrifter 17. mai

Slik lager du en vellykket 17. mai

Vi gir deg de gode tipsene og et knippe oppskrifter på alt fra forretter til kaker og godt drikke for den store dagen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her