Skreien:
Sett på ovnen på 220 grader over-og undervarme
Legg porsjonsstykker av skrei på et ildfast fat. Tørk av skreien med kjøkkenpapir.
Bland sammen alle ingrediensene til sausen og legg 1-2 ss saus på hvert stykke.
Sett fatet på nest øverste rille i forvarmet ovn på 220 grader i 6-10 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene. Skreien er klar når den begynner å flake seg når man trykker på den.
Sprø rødkålsalat:
Snitte strimler av rødkål, rødløk og paprika så fint du klarer og legg i en bolle.
Bland ingrediensene til sausen og hell over.
Kna grønnsakene og sausen sammen i 1 minutt og la det stå minst 10 minutter før servering.
Rødkålsalaten kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskap.
Luftig Jasminris:
Skyll risen 2 minutter i kaldt vann.
Ha ris, vann, salt og limeskivene i en kjele og kok opp under sporadisk omrøring, da er det mindre sjanse for at den setter seg fast i bunnen.
Legg på et lokk når risen er kokt opp å skru ned varmen til lavt nivå.
La risen trekke under lokk i 15 minutter, uten å røre i den.
Ta kjelen av platen, løft av lokket, plukk ut limeskivene som kastes, og la risen dampe i 5 minutter til før du tilsetter olivenoljen og løfter risen forsiktig i kjelen med en slikkepott.
Tips:
Dersom du rører i risen under selve kokingen eller for raskt etter koking blir det en stor klebrig ball fremfor luftig ris.