Godbiter i pollisten
Marcarini er som en messe for baroloelskeren
Foto: (Marcarini)

Marcarini er som en messe for baroloelskeren

Denne baroloen representerer urtypen. Sjelden får du så mye for pengene som her. Og produsenten har flere godsaker på lur.
26 November 2009 - 02:01

Marcarini Barolo Brunate 2004 (59874) har alt hva den som er hekta på nebbiolo kan begjære. Et overflødighetshorn av aromaer i retning jordsmonn, tobakk, tjære, røyk, blomster og rød frukt. Alt holdes oppe av strålende syrer og gode tanniner. Selv om dette er en vin for kjelleren, er den allerede en drøm til gode retter med lam eller vilt som elg og hjort.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Supervinmark

Den finnes også som magnum, men da som spesialbestilling (se bestillingsbeskrivelse nedenfor) til kroner 760, som er enda mer interessant for den som vil leke mer med tiden. For på den måten å få frem enda mer av kombinasjonen av nebbiolo og supervinmarken Brunate fra tradisjonalisten Marcarini.

For her settes gamle verdier høyt. Vinen gjæres i sementtanker, dog med temperaturkontroll. Uttrekkstiden, altså tiden frem til pressing, er lang, og modningen skjer utelukkende i store velbrukte eikefat (botte). Vinen filtreres heller ikke før den tappes.

Nok en perle

Omtrent samme resept følges også for Marcarini Dolcetto d'Alba Boschi di Berri 2008 (59875) som er en aldri så liten perle av en vin. Den er nemlig laget av druer fra mer enn 100 år gamle upodete vinstokker. Avlingen er av den grunn svært lav og vinmarken ligger inntil skogkanten, derav navnet, ved 400 m.o.h. Det forklarer den usedvanlig elegante dolcettokarakteren, som faktisk kommer bedre til uttrykk over tid.

2006-utgaven har i dag utviklet langt dypere aromaer enn de typiske skogsbærtonene. En virkelig rimelig kandidat for mellomlang lagring. Og en bedre avslutning for Piemonte-fansen enn Marcarini Moscato d'Asti 2010 (58728) finnes knapt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her