Godbiter i pollisten
Marcarini er som en messe for baroloelskeren
Foto: (Marcarini)

Marcarini er som en messe for baroloelskeren

Denne baroloen representerer urtypen. Sjelden får du så mye for pengene som her. Og produsenten har flere godsaker på lur.
26 November 2009 - 01:01

Marcarini Barolo Brunate 2004 (59874) har alt hva den som er hekta på nebbiolo kan begjære. Et overflødighetshorn av aromaer i retning jordsmonn, tobakk, tjære, røyk, blomster og rød frukt. Alt holdes oppe av strålende syrer og gode tanniner. Selv om dette er en vin for kjelleren, er den allerede en drøm til gode retter med lam eller vilt som elg og hjort.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Supervinmark

Den finnes også som magnum, men da som spesialbestilling (se bestillingsbeskrivelse nedenfor) til kroner 760, som er enda mer interessant for den som vil leke mer med tiden. For på den måten å få frem enda mer av kombinasjonen av nebbiolo og supervinmarken Brunate fra tradisjonalisten Marcarini.

For her settes gamle verdier høyt. Vinen gjæres i sementtanker, dog med temperaturkontroll. Uttrekkstiden, altså tiden frem til pressing, er lang, og modningen skjer utelukkende i store velbrukte eikefat (botte). Vinen filtreres heller ikke før den tappes.

Nok en perle

Omtrent samme resept følges også for Marcarini Dolcetto d'Alba Boschi di Berri 2008 (59875) som er en aldri så liten perle av en vin. Den er nemlig laget av druer fra mer enn 100 år gamle upodete vinstokker. Avlingen er av den grunn svært lav og vinmarken ligger inntil skogkanten, derav navnet, ved 400 m.o.h. Det forklarer den usedvanlig elegante dolcettokarakteren, som faktisk kommer bedre til uttrykk over tid.

2006-utgaven har i dag utviklet langt dypere aromaer enn de typiske skogsbærtonene. En virkelig rimelig kandidat for mellomlang lagring. Og en bedre avslutning for Piemonte-fansen enn Marcarini Moscato d'Asti 2010 (58728) finnes knapt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her