Messe for baroloelskeren

Denne baroloen representerer urtypen. Sjelden får du så mye for pengene som her. Og produsenten har flere godsaker på lur.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Marcarini Barolo Brunate 2004 (59874) har alt hva den som er hekta på nebbiolo kan begjære. Et overflødighetshorn av aromaer i retning jordsmonn, tobakk, tjære, røyk, blomster og rød frukt. Alt holdes oppe av strålende syrer og gode tanniner. Selv om dette er en vin for kjelleren, er den allerede en drøm til gode retter med lam eller vilt som elg og hjort.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Supervinmark
Den finnes også som magnum, men da som spesialbestilling (se bestillingsbeskrivelse nedenfor) til kroner 760, som er enda mer interessant for den som vil leke mer med tiden. For på den måten å få frem enda mer av kombinasjonen av nebbiolo og supervinmarken Brunate fra tradisjonalisten Marcarini.

For her settes gamle verdier høyt. Vinen gjæres i sementtanker, dog med temperaturkontroll. Uttrekkstiden, altså tiden frem til pressing, er lang, og modningen skjer utelukkende i store velbrukte eikefat (botte). Vinen filtreres heller ikke før den tappes.

Nok en perle
Omtrent samme resept følges også for Marcarini Dolcetto d'Alba Boschi di Berri 2008 (59875) som er en aldri så liten perle av en vin. Den er nemlig laget av druer fra mer enn 100 år gamle upodete vinstokker. Avlingen er av den grunn svært lav og vinmarken ligger inntil skogkanten, derav navnet, ved 400 m.o.h. Det forklarer den usedvanlig elegante dolcettokarakteren, som faktisk kommer bedre til uttrykk over tid.

2006-utgaven har i dag utviklet langt dypere aromaer enn de typiske skogsbærtonene. En virkelig rimelig kandidat for mellomlang lagring. Og en bedre avslutning for Piemonte-fansen enn Marcarini Moscato d'Asti 2010 (58728) finnes knapt.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Marcarini Barolo Brunate 2004

Produsent:
Az. Agr. Pod. Marcarini
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
379,90 kr
Varenummer:
5987401
93 Poeng
Les smaksnotatene »

Marcarini Dolcetto d'Alba Boschi di Berri 2012

Produsent:
Az. Agr. Pod. Marcarini
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
395,70 kr
Varenummer:
5987501
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Marcarini Moscato d'Asti 2010

Produsent:
Az. Agr. Pod. Marcarini
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
119,90 kr
Varenummer:
5872801
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Slik spesialbestiller du viner
Det er ikke noe i veien for at du kan bestille den til ditt lokale polutsalg, men minstekvantum er gjerne 6-12 flasker.

Du sender da en epost til kundesenter@vinmonopolet.no og får deretter en bekreftelse på når varene kan hentes.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen