Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Drikke
Middag 23. april i Bergen - Eksklusiv Rioja-middag på Bølgen & Moi

Middag 23. april i Bergen - Eksklusiv Rioja-middag på Bølgen & Moi

Bli med og opplev Riojas fremste viner i perfekt harmoni til en spesialkomponert meny på Bølgen & Moi
Redaksjonen
16 April 2013 - 12:46

Kurset omfatter: Eksklusiv middag med unike viner fra La Rioja Alta og Marqués de Vitoria
Dette får du servert: 7 forskjellige viner til middagen samt avec
Matservering: Ja - Spesialtilpasset 4-retters meny samt kaffe gourmand på Bølgen & Moi Bergen
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Fransisco Corpas (La Rioja Alta) og Javier Perez Bernal (Marqués de Vitoria)
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Tirsdag 23. april 2013, kl. 18.00 - 22.30

Pris: kroner 995,- pr. person

Sted: Bølgen & Moi Bergen, Vågsalmenningen 16, 5014 Bergen

Avbestillingsfrist: 14.04.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Denne middagen holdes også i Stavanger 24. april

Eksklusiv middag med Riojas enestående viner

Spanias fyrige viner får det til å bruse hett i årene på de fleste av oss, og ingen mer så enn Riojas elegante viner.

Det er ikke for ingenting at Rioja regnes som et av verdens aller beste vinområder.

Tirsdag 23. april får vi besøk i Bergen av Fransisco Corpas og Javier Perez Bernal fra to av de eldste og mest velrenommerte vinhusene i Rioja, La Rioja Alta og Marqués de Vitoria.

Denne kvelden får du servert eksklusive viner fra vinhusene i perfekt harmoni med en spesialkomponert meny signert kjøkkensjef Odd Magnus Solbue ved Bølgen & Moi Bergen.

Vi avslutter kvelden med en spesialitet idet vi serverer deres elegante avec, Orujo Hierbas, til kaffen og den søte avslutningen.

Foredraget holdes på engelsk.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Meny">Kveldens meny finner du her

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="RiojaAlta">Les mer om vinhusene her

Gå ikke glipp av denne unike middagen - ta med gode venner og meld deg på nå!

 Disse vinene blir du servert denne kvelden:

 La Rioja Alta:

 • Lagar de Cervera Albariño 2011 (7588)

 • Viña Ardanza Reserva 2001 (3534)

 Marques de Vitoria:

 • Marqués de Vitoria Gran Reserva 2004 (11740)

 • Viña Armenteira Orujo Hierbas, ca pris kr 350,- ( ikke tilgjengelig i Norge)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Meny

La Rioja Alta og Marqués de Vitoria
Winemakers Dinner
-
Bølgen & Moi Bergen
23. april 2013


*
Apéritif
Lagar de Cervera Albariño 2010
**
Fjell og fjord:
Lettrøkt fjellørret fra Eidfjord med hjertesalat og østers fra Bømlo
Lagar de Cervera Albariño 2010
**
Grisegodt:
Grillet svinenakke fra gårdene Stange og Nes ved Mjøsa, servert med franske grønne asparges, hjemmelaget pancetta og Dauro olivenolje-sjy
Viña Alberdi Reserva 2006
Marqués de Vitoria Crianza 2008

***
Oksen Ferdinand:
Okse Culotte Limousine med cavatelli, manchego, braisert oksehale, spinat, tomat-concasse og sherry-sjy
Viña Arana Reserva 2004
Marqués de Vitoria Reserva 2005

****
Fort Hjort:
Ytrefilet av skotsk høylandshjort med karamelliserte rotgrønnsaker, hjortepølse, rødbeter og kirsebærsaus
Viña Ardanza Reserva 2001
Marqués de Vitoria Gran Reserva 2004

***
Smått & godt:
Tre himmelske søte elementer fra vår konditor
Kaffe & Viña Armenteira Orujo

La Rioja Alta - eldst i Rioja

Allerede i 1890 etablerte La Rioja Alta seg som et av de aller første vinhusene i Rioja, da fem baskiske vinbønder gikk sammen om å lage kvalitetsvin med fransk tilsnitt.

Det tok ikke lang tid før huset fikk et godt ord på seg, og i dag er La Rioja Alta verdenskjent for sine elegante rødviner.

La Rioja Alta har i dag sitt hovedsete, bodegaen, i byen Haro. De eier også bodegaene Torre de Oña i Rioja, Lagar de Fornelos i Rias Baixas og Áster i Ribera del Duero.

I Rioja er det ikke vanlig at de store bodegaene eier egne vinmarker, men La Rioja Alta har 300 hektar vinmark for å sikre at druene holder absolutt høyeste kvalitet og for å ha kontroll med alle deler av prosessen.

I tillegg kjøper de druer gjennom langsiktige avtaler med druedyrkere. For å oppnå best mulig kvalitet på druene, tillater La Rioja Alta et utbytte på kun 36,5 hl/ha på sine vinmarker, noe som ligger betraktelig under Riojas lovbestemte maksimalgrense.

Meld deg på ovenfor

Marqués de Vitoria – en stjerne fra Alavesa

Vinhusets navn er hentet fra sub-regionens hovedstad Vitoria, og denne eiendommen er en av regionens fremste representanter.

Rioja er fremdeles kjent som et sted hvor man forventer å finne tradisjonelle viner men denne bodegaen går stadig nye veier.

Deler av eiendommens totale 58 hektar er idag ferd med å bli gjort om til økologisk dyrkning.

Selve vineriet til Marqués de Vitoria er topp moderne og dette er viktig for å holde på regional karakter og renhet og som gir fruktige, friske viner med klar adresse fra Alavesa.

Gå ikke glipp av denne middagen - meld deg på ovenfor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Rosa snurrer er en fryd å bake og å spise
Ukens kake
Rødbet-snurrer med pistasjnøtter

Rosa snurrer er en fryd å bake og å spise

Rosafargen er så naturlig som den kan bli. Rødbeter kan nemlig brukes til mer enn sylting.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne magnumen vil du gjerne ha i huset
Godbiter i pollisten

Denne magnumen vil du gjerne ha i huset

Den er både knallgodt priset og en drøm å drikke. Den finnes også i normalflaske og ikke minst som en unik rosevin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne herlige chiantien fungerer til mer enn pasta
+
Ukens vin

Denne herlige chiantien fungerer til mer enn pasta

Her får du så deilig sangiovesekarakter som du kan forvente for denne prisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Han tar albariño er stykke lenger
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Han tar albariño er stykke lenger

Vinene til Rodrigo Méndez er så langt unna den lette og fruktige albariño-stilen som forbindes med Rias Baixas, det er mulig å komme.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her