Drikke
Middag 24. april i Stavanger - Eksklusiv Rioja-middag på Bølgen & Moi

Middag 24. april i Stavanger - Eksklusiv Rioja-middag på Bølgen & Moi

Bli med og opplev Riojas fremste viner i perfekt harmoni til en spesialkomponert meny på Bølgen & Moi.
Redaksjonen
15 April 2013 - 16:50

Kurset omfatter: Eksklusiv middag med unike viner fra La Rioja Alta og Marqués de Vitoria
Dette får du servert: 7 forskjellige viner til middagen samt avec
Matservering: Ja - Spesialtilpasset 4-retters meny samt kaffe gourmand på Bølgen & Moi Stavanger
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Fransisco Corpas (La Rioja Alta) og Javier Perez Bernal (Marqués de Vitoria)
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Onsdag 24. april 2013, kl. 18.00 - 22.30

Pris: kroner 995,- pr. person

Sted: Bølgen & Moi Stavanger, Norsk Oljemuseum, Kjerringholmen 1, 4001 Stavanger

Avbestillingsfrist: 14.04.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Denne middagen holdes også i Bergen 23. april

Eksklusiv middag med Riojas enestående viner

Spanias fyrige viner får det til å bruse hett i årene på de fleste av oss, og ingen mer så enn Riojas elegante viner.

Det er ikke for ingenting at Rioja regnes som et av verdens aller beste vinområder.

Onsdag 24. april får vi besøk i Stavanger av Fransisco Corpas og Javier Perez Bernal fra to av de eldste og mest velrenommerte vinhusene i Rioja, La Rioja Alta og Marqués de Vitoria.

Denne kvelden får du servert eksklusive viner fra vinhusene i perfekt harmoni med en spesialkomponert meny signert kjøkkensjef Nina Sviland ved Bølgen & Moi Stavanger.

Vi avslutter kvelden med en spesialitet idet vi serverer deres elegante avec, Orujo Hierbas, til kaffen og den søte avslutningen.

Foredraget holdes på engelsk.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Meny">Dette er kveldens meny

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="RiojaAlta">Les mer om vinhusene her

Gå ikke glipp av denne unike middagen - ta med gode venner og meld deg på nå!

 Disse vinene blir du servert denne kvelden:

 La Rioja Alta:

 • Lagar de Cervera Albariño 2011 (7588)

 • Viña Ardanza Reserva 2001 (3534)

 Marques de Vitoria:

 • Marqués de Vitoria Gran Reserva 2004 (11740)

 • Viña Armenteira Orujo Hierbas, ca pris kr 350,- ( ikke tilgjengelig i Norge)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene og menyen for kvelden

Meny

La Rioja Alta og Marqués de Vitoria
Winemakers Dinner
-
Bølgen & Moi Stavanger
24. april 2013


*
Apéritif
Lagar de Cervera Albariño 2010
**
Stekt kongekrabbe med krabbe og fennikelsalat, sitrusvinagrette og reddik
Lagar de Cervera Albariño 2010
**
Rullade av kylling fra Hå med nykål, asparges og soppskum
Viña Alberdi Reserva 2006
Marqués de Vitoria Crianza 2008

***
Braisert kjake av okse med spinat, potet espuma, fritert løk og sennepssjy
Viña Arana Reserva 2004
Marqués de Vitoria Reserva 2005

****
Stekt andebryst og confitert andelår med confitert skorsonerrot, sellerirotpure, skorsonerrotchips, tranebær- og rødvinssaus
Viña Ardanza Reserva 2001
Marqués de Vitoria Gran Reserva 2004

***
Smått & godt:
Himmelske søte elementer fra vår dessertkokk
Kaffe & Viña Armenteira Orujo Hierbas

La Rioja Alta - eldst i Rioja

Allerede i 1890 etablerte La Rioja Alta seg som et av de aller første vinhusene i Rioja, da fem baskiske vinbønder gikk sammen om å lage kvalitetsvin med fransk tilsnitt.

Det tok ikke lang tid før huset fikk et godt ord på seg, og i dag er La Rioja Alta verdenskjent for sine elegante rødviner.

La Rioja Alta har i dag sitt hovedsete, bodegaen, i byen Haro. De eier også bodegaene Torre de Oña i Rioja, Lagar de Fornelos i Rias Baixas og Áster i Ribera del Duero.

I Rioja er det ikke vanlig at de store bodegaene eier egne vinmarker, men La Rioja Alta har 300 hektar vinmark for å sikre at druene holder absolutt høyeste kvalitet og for å ha kontroll med alle deler av prosessen.

I tillegg kjøper de druer gjennom langsiktige avtaler med druedyrkere. For å oppnå best mulig kvalitet på druene, tillater La Rioja Alta et utbytte på kun 36,5 hl/ha på sine vinmarker, noe som ligger betraktelig under Riojas lovbestemte maksimalgrense.

Meld deg på ovenfor

Marqués de Vitoria – en stjerne fra Alavesa

Vinhusets navn er hentet fra sub-regionens hovedstad Vitoria, og denne eiendommen er en av regionens fremste representanter.

Rioja er fremdeles kjent som et sted hvor man forventer å finne tradisjonelle viner men denne bodegaen går stadig nye veier.

Deler av eiendommens totale 58 hektar er idag ferd med å bli gjort om til økologisk dyrkning.

Selve vineriet til Marqués de Vitoria er topp moderne og dette er viktig for å holde på regional karakter og renhet og som gir fruktige, friske viner med klar adresse fra Alavesa.

Gå ikke glipp av denne middagen - meld deg på ovenfor.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her