Moteriktig supertoscaner

Moteriktig supertoscaner

Hva er vel mer passende til å skåle inn den forestående moteuka med enn Cavallis egne dråper.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Roberto Cavalli er manges favorittdesigner, gjort tilgjengelig også for massene etter sin gjesteopptreden for H&M i 2007. Mange er også blitt kjent med hans restaurantkonsept , blant annet i Milano og Dubai. Og ikke minst hans vodka, Roberto Cavalli Vodka (95485) Roberto Cavalli Vodka, som har inntatt en tetposisjon blant luksusvodkaene i verdens jetset-barer, nå også i Norge.

Velintegrert eik

Men at han også eier en vingård er mindre kjent. Den bærer da også det forpliktende navnet, Tenuta degli Dei, altså «Guds gård». Det er eldstesønnen Tommaso som holder i tømmene her, og det bokstavelig talt, for travhestoppdrett er aktivitet nummer to.

Cavalli Le Redini 2009 (95956) som passende nok betyr (heste)remmer er hans «rimeligste» vin, basert på merlot og litt alicante bouschet. En vellaget vin med god saftighet og fint krydderpreg samt velintegrert eik.

Internasjonale druer

Toppvinen Cavalli Tenuta Degli Dei 2007 (95955) har mer muskler all den tid den er laget av cabernet sauvignon og franc samt litt petit verdot. En overraskende frisk «supertoscaner» med bra potensial.

På Cavallienes vingård finnes det altså ingen spor etter områdets store drue sangiovese, og det til tross for at den ligger midt i hjertet av Chianti Classico. De åtte hektarene er plantet med fem ulike druetyper, som alle vinifiseres separat, og som altså ender opp i to ulike viner. Volum er svært begrenset, kun 40.000 flasker, økologisk druedyrking sørger for en avling på rundt en kilo per plante samtidig som bare de beste druene brukes.

Plantet nytt

Første kommersielle årgang var 2005. Før var Tenuta degli Dei familiens fritidsbolig. Tommaso bestemte seg allerede som ung at han ville bosette seg på den romslige eiendommen når han ble voksen. Siden vinmarkene ikke var blitt vedlikeholdt etter at familien kjøpte gården på 70-tallet, var det eneste alternativet å plante nytt. Til å hjelpe seg i vinkjelleren har Tommaso hyret inn den ikke ukjente konsulenten Carlo Ferrini .

Siden vinproduksjonen er helt uavhengig av resten av Cavalli-konsernet, kommer Tommaso til å fjerne etternavnet fra etikettene. Men enn så lenge passer de perfekt inn i et Cavalli-inspirert interiør.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Foto: Julie H. Amundsen

Le Redini Tenuta Degli Dei 2016

Produsent:
Tenuta degli Dei
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
239,80 kr
Varenummer:
9595601
88 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Cavalli Tenuta Degli Dei 2010

Produsent:
Tenuta degli Dei
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
374,80 kr
Varenummer:
9595501
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Roberto Cavalli Vodka

Produsent:
Distillerie Francoli
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.700l
Land:
Italia
Område:
Pris:
499,30 kr
Varenummer:
9548501
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen