Drikke
Moteriktig supertoscaner

Moteriktig supertoscaner

Hva er vel mer passende til å skåle inn den forestående moteuka med enn Cavallis egne dråper.
Aase E. Jacobsen
02 Februar 2012 - 02:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Roberto Cavalli er manges favorittdesigner, gjort tilgjengelig også for massene etter sin gjesteopptreden for H&M i 2007. Mange er også blitt kjent med hans restaurantkonsept, blant annet i Milano og Dubai. Og ikke minst hans vodka, Roberto Cavalli Vodka (95485) Roberto Cavalli Vodka, som har inntatt en tetposisjon blant luksusvodkaene i verdens jetset-barer, nå også i Norge.

Velintegrert eik

Men at han også eier en vingård er mindre kjent. Den bærer da også det forpliktende navnet, Tenuta degli Dei, altså «Guds gård». Det er eldstesønnen Tommaso som holder i tømmene her, og det bokstavelig talt, for travhestoppdrett er aktivitet nummer to.

Cavalli Le Redini 2009 (95956) som passende nok betyr (heste)remmer er hans «rimeligste» vin, basert på merlot og litt alicante bouschet. En vellaget vin med god saftighet og fint krydderpreg samt velintegrert eik.

Internasjonale druer

Toppvinen Cavalli Tenuta Degli Dei 2007 (95955) har mer muskler all den tid den er laget av cabernet sauvignon og franc samt litt petit verdot. En overraskende frisk «supertoscaner» med bra potensial.

På Cavallienes vingård finnes det altså ingen spor etter områdets store drue sangiovese, og det til tross for at den ligger midt i hjertet av Chianti Classico. De åtte hektarene er plantet med fem ulike druetyper, som alle vinifiseres separat, og som altså ender opp i to ulike viner. Volum er svært begrenset, kun 40.000 flasker, økologisk druedyrking sørger for en avling på rundt en kilo per plante samtidig som bare de beste druene brukes.

Plantet nytt

Første kommersielle årgang var 2005. Før var Tenuta degli Dei familiens fritidsbolig. Tommaso bestemte seg allerede som ung at han ville bosette seg på den romslige eiendommen når han ble voksen. Siden vinmarkene ikke var blitt vedlikeholdt etter at familien kjøpte gården på 70-tallet, var det eneste alternativet å plante nytt. Til å hjelpe seg i vinkjelleren har Tommaso hyret inn den ikke ukjente konsulenten Carlo Ferrini.

Siden vinproduksjonen er helt uavhengig av resten av Cavalli-konsernet, kommer Tommaso til å fjerne etternavnet fra etikettene. Men enn så lenge passer de perfekt inn i et Cavalli-inspirert interiør.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Foto: Julie H. Amundsen
 

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her