Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Oppnedvrien blir alltid godt mottatt

 

Opp ned-eplekake

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

5 stk

Fremgangsmåte

Finn fram en rund form, ca. 20 cm i diameter. Sett stekovnen på 175 °C.

Høvle ca. 25 g smør med en ostehøvl og legg det i bunnen på formen. Bland strøkavring, sukker og chili. Skrell og skjær eplene med en ostehøvl i tynne skiver. Legg skiver av 1 eple oppå smøret i bunnen av formen. Strø over ca. halvparten av brødblandingen.

Skjær neste eple og legg det oppå. Strø over brød og legg på halvparten av det resterende smøret. Gjør likedan med eple og brødblandingen, avslutt med strøkavring og resten av smøret.

Stek kaken midt i ovnen og stek i ca. 40 minutter. Ta den ut av ovnen og la den hvile 20 minutter. Vend den på et serveringsfat. La fremdeles formen ligge en stund over kaken, server den lunken.

Tips1: Bruk helst litt syrlige epler.

Tips2: Denne saftige kaken er best lunken med lettvispet krem eller is til.
 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Opp ned-eplekake i porsjonsstørrelse

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

50 g

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Klipp fire biter av bakepapir, slik at de passer i porsjonsformene (f. eks ildfaste crème brûlée-former).

Dryss formene med sukker, så bunnen er dekket.

Sett formene i ovnen til sukkeret er smeltet. Det tar noen minutter, så følg med. Ta formene ut av ovnen.

Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær dem i tynne båter/skiver, som legges i formene.

Dryss over kanel. Legg litt smør og litt sukker i hver form.

Deigen kjevles ut og skjæres til slik at de passer til formene. Trykk deigen godt ned i kantene.

Bak tertene i ovnen ved 200 grader i ca 15-20 minutter eller til butterdeigen har fått en gylden farge.

Snu tertene på hver sin tallerken slik at deiglaget kommer nederst. Fjern papiret.

Server tertene lune, gjerne sammen med krem, vaniljekesam eller vaniljeis.

Tips: Dette er en rask og enkel miniversjon av den klassiske, franske tarte tatin .

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Her kan du lære om det som gjør norske epler så gode

 

Vi har mengder av oppskrifter på eplekaker og epledesserter

Eller hva med en oppskrift på middagsretter med epler

 

Se våre fristende drinker med epler

 

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Foto: Aina Hole

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen