Dagens rett
Norges beste tomatsuppe er kåret
Foto: (Mutti)

Norges beste tomatsuppe er kåret

Den er både chunky og fyldig og med tidsriktig krønsj av gammelt brød på toppen.
13 Februar 2024 - 01:00

Det er produsenten Mutti som står bak kåringen av Norges beste tomatsuppe. Bakgrunnen er åpenbar: tomatsuppe er den absolutte favoritten. Ifølge en studie utført av AB Analyse blant 1004 nordmenn over 16 år fra 20. desember til 27. desember 2023, er tomatsuppe førstevalget for 27,3 prosent. Selv om posesuppe generelt er populært, er saken en annen når det kommer til tomatsuppe. Der vil de fleste lage den av ferske eller hermetiske tomater. 

Tomatsuppe_kokebok_forside.png [513.63 KB]Etter at Mutti inviterte til konkurransen for å kåre Nordens beste tomatsuppe, hvor Marthe Hafskjold i Oslo gikk av med norgesseieren med sin Chunky tomatsuppe med Pangrattato, kom det inn så mange bidrag at de bestemte seg for å lage en kokebok. 15 oppskrifter er samlet i kokeboken som selges online, samt på Winther Frognerparken og Winther Aker Brygge i Oslo., og hvor inntektene uavkokrte går til Blå Kors' Gatenært som er deres feltarbeid blant rusmisbrukere og hjemløse.

Du lurer sikkert på hva pangrattato er, direkte oversatt betyr det revet brød, og peker på at her er det brukt brødrester. Pangrattato kalles også fattigmannsparmesan, og er en super ingrediens til alle mulig supper og pastaretter. Så da vet du hva du kan gjøre når budsjettet ikke tillater parmesan. 

Marthe Hafskjold har laget det beste norske bidraget. Foto: Mutti

Chunky tomatsuppe med Pangrattato

Chunky tomatsuppe med Pangrattato

Fremgangsmåte

  1. Tomatsuppe:
  2. Stek løken blank i litt smør over middels varme, før du har i hvitløk og steker videre.
  3. Tilsett tomatpure og chiliflak, og la det hele surre i et par minutter til.
  4. Hell i Mutti Passata og kraft.
  5. La suppen koke i 20 minutter.
  6. Pangrattato: 
  7. Ha brødet i en liten blender eller matprosessor og kjør det til litt grove smuler.
  8. Smelt smør i en panne og vend brødsmulene godt rundt slik at alt blir dekket.
  9. La det steke på middels varme til det begynner å bli sprøtt, men pass på så det ikke brenner seg.
  10. Mot slutten av steketiden har du i finhakket hvitløk.
  11. Bland inn sitronskall og persille, og smak til med salt.
  12. La avkjøles. 
  13. Kjør suppen glatt med en stavmikser og ha i Mutti Cherrytomater.
  14. Smak til suppen med honning, salt og pepper, og la den koke i ti minutter til.
  15. Rør inn fløte hvis du ønsker en rundere smak. 
  16. Server varm suppe toppet med sprø Pangrattato.

Vi byr på flere oppskrifter på tomatsuppe

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Marthe Hafskjold

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her